İşte PKK'nın Panzehiri

İşte PKK'nın Panzehiri

İngiliz The Times gazetesi, tarihte hep savaşlara sebep olan rezervlerin bu kez bir çatışmayı bitirmeye sebep olabileceği yorumunu yaptı.

İngiliz The Times gazetesi Kuzey Irak petrolleri ile ilgili bir haberinde Türkiye ile PKK terör örgütünün görüşmeler yaptığını ileri sürdü.

Bu görüşmelerin konusunun Kuzey Irak petrollerinin oluşturduğunu yazan gazete, görüşmelerin başarıyla sonuçlanması halinde tarihte hep savaşlara sebep olan petrol rezervlerinin bu kez bir çatışmayı bitirmeye sebep olabileceği yorumun yaptı.

Kuzey Irak yönetiminin merkezi Irak hükümetinin bütün uyarılarına rağmen petrol rezervlerini uluslararası yatırımcılara açtığını vurgulayan The Times, bir Türk şirketi olan Genel Enerji şirketinin Kuzey Irak petrollerini işletme alanında aktif olan Londra merkezli Heritage Oil şirketi ile birleşmesinin Türkiye ile Kuzey Irak yönetimi arasında barışa götürebilecek bir gelişme olarak görüyor.

Genel Enerji şirketinin bu birleşmeyi Ankara ve Kuzey Irak yönetiminin izni olmadan yapamayacağına dikkat çeken The Times, "Türkiye ile PKK arasındaki görüşmeler hala devam ediyor. Eğer bu görüşmeler başarıyla sonuçlanırsa ilk kez petrol bir çatışmayı sonlandırmış olacak." yorumunda bulundu.

Gazete şu ana kadar Avusturya merkezli OMV ve Çin'den Sinopec firmalarının Kuzey Irak'ta faliyet göseren Addax Petroleum firmasıyla ortaklık söylentilerinin Addax firmasının hisselerinde büyük değer artışına neden olduğunu yazıyor.

Etiketler :