İşte Saylan'ın misyonerlik belgesi

İşte Saylan'ın misyonerlik belgesi

Ergenekon Soruşturması kapsamında ÇYDD Genel Başkanı Saylan'ın evinde de arama yapıldı.

Polis yaklaşık 7 saat süren aramadan sonra çuval dolusu evrakla evden ayrıldı.

PKK’ya destek iddiası

Saylan hakkında en çarpıcı şuçlama Ergenekon sanığı Kuvayi Milliye Derneği Başkanı Bekir Öztürk’ten geldi. Öztürk, yazdığı bir bildiride ÇYDD'nin Kardelenler Projesi kapsamında PKK'ya kadro yetiştirdiğini ileri sürdü.

Misyoner faaliyetler

Türkan Saylan'ın Güneydoğu illerinde Hıristiyan misyonerliği yaptığı Milli İstihbarat Teşkilatı'nın belgelerine yansıdı. MİT’in İçişleri Bakanlığı'na gönderdiği belgede Dünya Kiliseler Birliği'nin ülkemizdeki Hıristiyanlaştırma faaliyetleri çerçevesinde bazı dernek ve vakıflarla vasıtasıyla para topladıkları vurgulandı. Toplanan paraların Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki kimsesiz ve zeki çocuklara burs verilerek Hıristiyan dünyasına hizmet edecek kadrolar oluşturulmaya çalışıldığı kaydedildi.

İhbarlarda da yer aldı

Türkan Saylan'la ilgili şok bilgi ise polise ve bazı basın kuruluşlarına gönderilen ihbar mailinde yer aldı. Kilise kurma ve destekleme hizmetleri yapan Silas ismindeki üst düzey bir misyoner tarafından Van 100. Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Ali Demirci'ye gönderilen e-mail'de misyonerlik adına neler yapılması gerektiği bir bir anlatılıyor. Hıristiyanlık hizmeti verebilmek için Van'da Dynamic Grup isimli bir şirketin en kısa sürede kurulmasının istendiği mesajda, çok güzel Türkçe konuşabilen Güney Kore Uyruklu Dong Hyun ve eşiyle birlikte Kürtçe İncil’in üniversitede dağıtımına önem verilmesi isteniyor. Öğretim Üyesi Prof Dr. Hasan Boynukara'nın bir önceki yıl yaptığı öğretmen gezisinin çok faydalı olduğunun vurgulandığı e-mail'de en çarpıcı bölüm dönemin rektör yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Yüksel'e ilişkin tavsiyeler oldu.

‘Aşkın’dan faydalanın!’

O dönem tarihi eser kaçakçılığı davasıyla meşgul olan Rektör Yücel Aşkın'ın bu durumundan faydalanılmasını isteyen misyoner Silas, e-mail'inde "Rabbin meyvelerini verdiği üniversite evlerimizin açılışına hız verelim. Herkes rektöre odaklanmışken kendi işimize bakalım ve çalışmalarımızı devam ettirelim" uyarısında bulunuyor. Üst düzey misyoner tarafından yazılan e-mail'de Van'daki Hıristiyanlaştırma çalışmaları için 35 bin dolar para gönderildiği de kaydediliyor. 11 Aralık 2005'te gelen bu mailin ardından Van Cumhuriyet Caddesi, Halitoğlu İşhanı'nın zemin katında Dynamic Grup isimli şirketin açıldığı ortaya çıktı.

İddianamedeki ifadeler

Ergenekon iddianamelerine de giren başka belgelerde Saylan ve ekibinin Atatürk İlke ve İnkılaplarını kalkan olarak kullandıkları, ilgili bakanlıklardan izin almaksızın yurt dışından para aldıkları belirtiliyor. Saylan ve ekibinin kurdukları örgütlerle depremzedeleri suiistimal ederek misyonerlik faaliyetlerinde bulundukları özellikle dikkat çekiliyor.

İŞTE SAYLAN'IN MİSYONERLİK YAPTIĞINI GÖSTEREN O BELGE:

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :