İşte spor dünyasının oscarları

İşte spor dünyasının oscarları

Spor dünyasının oscarları olarak bilinen Laureus Ödülleri Abu Dabi’de düzenlenen görkemli bir törenle sahiplerini buldu. Görkemli törende en iyi erkek ve en iyi kadın sporcu ödüllerini aldı.

Spor dünyasının oscarları olarak bilinen Laureus Ödülleri Abu Dabi’de düzenlenen görkemli bir törenle sahiplerini buldu. Rafael Nadal yılın erkek sporcusu seçilirken, yılın kadın sporcusu ise Alp Disiplini’nde üst üste iki kez dünya kupasını kazanan Lindsey Vonn oldu.

Ünlü Hollywood Yıldızı Kevin Spacey'nin sunuculuğunu üstlendiği Laureus Ödül Töreni spor dünyasının önemli isimlerini buluşturdu.

Spor dünyasının oscarları olarak bilinen Laureus Ödülleri’ne İspanya damga vurdu. Yılın erkek sporcusu dalında geçen sene Amerika Açık, Wimbledon ve Roland Garros’u kazanan ve yılı bir numarada bitiren tenisçi Rafael Nadal ödüle layık görüldü.

Dünya kupasını müzesine götüren İspanya Milli Takımı yılın takımı seçilerken, teknik direktör Vicente Del Bosque geceye canlı bağlantıyla katıldı. İspanya'nın Kolombiya ile oynayacağı hazırlık maçı nedeniyle Matadorlarla birlikte kampta yer alan deneyimli teknik adam,"Kendim ve oyuncularım adına herkese çok teşekkür ediyorum. Bu ödül bizim için çok büyük bir onur" dedi. 

Gecede yılın kadın sporcusu ise Alp Disiplini’nde üst üste iki kez dünya kupasını kazanan Lindsey Vonn oldu. Fransa'nın efsane oyuncularından Zinedine Zidane ise, Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ne layık görüldü. Gecede  Sporun Ruhu Ödülü, Avrupa Ryder Cup Takımı’na, Spor İçin İyilik Ödülü de Beyrut Maratonu’nun düzenleyicisi May El-Khalil’e verildi.

Alman golfçü Martin Kaymer yılın en iyi çıkış yapan sporcusu, Valentıno Rossi ise yılın geri dönüşü kategorilerinde ödül kazandı.

 

 

Etiketler :