İŞTE SURİYE REJİMİ VE ESED'İN DESTEKÇİLERİ

İŞTE SURİYE REJİMİ VE ESED'İN DESTEKÇİLERİ

TRT'ye konuşan Özgür Suriye Ordusu Genel Sekreteri Ammar El Vavi, "Suriye rejimine kimler destek veriyor?" sorusunu yanıtladı.

Özgür Suriye Ordusu Genel Sekreteri Ammar El Vavi, "Suriye rejimine, İran, Rusya ve terör örgütleri destek veriyor" iddiasında bulundu.

TRT Muhabiri Cuma Yavuz ve Kameraman Mehmet Erdem Kula, Suriyeli muhaliflerin önemli isimlerinden Ammar El Vavi ile Suriye'deki durumu görüştü. Özgür Suriye Ordusu Genel Sekreteri olan El Vavi ile komuta merkezinde görüşen TRT Haber ekibi, Suriye ordusuna yardım iddialarını sordu.

REJİMİN SATIN ALDIĞI PKK'LILAR

Ammar El Vavi, "Suriye'de savaşan İranlı silahlı birlikler var. İran'ın teknolojik ve lojistik destekleri de devam etmekte. Sadece İran değil Maliki hükümeti, Mukteda Sadr ve Feylak Bedir ve Hizbullah da Suriye hükümetine açıktan destek vermekte. Rus hükümetinin de silah ve mühimmat yardımları var. Ayrıca rejim satın aldığı PKK'lı terösitleri dördüncü ordu ve jandarma birliklerine ilave edip onlara da halkı katlettirdi" diye konuştu.

İddialarının somut delillere dayandığını ifade eden Ammar El Vavi, "Zaten çok sayıda İranlıyı Suriye'de çatışmalarda yakaladık. Üzerlerinden İran rejim muhafızı alayında olduklarını ispat eden kimlikleri çıktı. Rusya'nın da Der'a Telel-Hara'daki istihbarat merkezleri olduğunu ve Lazkiye ile Tartus'ta hava savunma merkezleri olduğunu biliyoruz" dedi.

"ANNAN PLANI HİÇBİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEDİ"

El Vavi, Annan Planı'nın, ülkede durumu değiştirmediği görüşünü dile getirerek, "Bu plandan sonra da saldırılar aralıksız devam etti. O günden bugüne bin şehit verdik. Ordu şehirlerden çekilmedi. Siyasi tutuklular serbest bırakılmadı. Ve barışçıl gösterilere izin verilmedi" diye konuştu.

Muhaliflerin uluslararası toplumdan istekleri var. El Vavi, bu konuda şu taleplerde bulundu:

"Suriye halkı, hava sahasının askeri uçuşlara kapatılmasını istiyor. Ayrıca halkın saldırılardan korunabileceği, güvenli bölgelerin oluşturulmasını istiyor. Tampon bölge uluslararası bir kararla oluşturulursa en azından Suriye birliklerinin hava saldırılarını engeller."

"SEÇİMLER TAM BİR KOMEDİ"

Suriye Ulusal Meclisi'nden desteklerini çekmelerinin söz konusu olmadığını kaydeden Ammar El Vavi, seçimleri de eleştirdi.

Ammar El Vavi, "Son seçimler tam bir komedi. Özellikle Dera, İdlip, Hama, Humus, Halep çevresi ve Deyr ez Zur'da adayların 3'te 2'sinden fazlası bizzat orduya bağlı kişiler. Özellikle bu bölgelerde aday olabilecek insanlarımızın ve seçmenlerimizin birçoğu öldürüldü" dedi.

"TÜRK HALKINA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Türkiye'de misafir edilen Suriyeliler için teşekkür eden El Vavi, "Güvendeler, tüm istekleri, koruma, yeme, içme ihtiyaçları karşılanıyor. Türk yetkililere ve halkına çok teşekkür ediyorum. Türk Hükümeti gerçekten bu konuda dünyaya örnek bir çalışma sergiledi" şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.