İşte tepkilere neden olan o Hadis

İşte tepkilere neden olan o Hadis

Bozkurt, "Bu depremler muttakiler için bir nasihat, müminler için bir rahmet, kafirler için bir azaptır" dedi.

Cübbeli Ahmet Hoca'nın 1999 Marmara Depremi'nin ardından sarf ettiği ve olay yaratan sözlerin bir benzeri bu kez de TBMM kürsüsünden AKP'nin ilahiyatçı vekili tarafından sarf edildi.

AKP Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, Meclis'teki bütçe görüşmelerinde okuduğu "Bu depremler muttakiler için bir nasihat, müminler için bir rahmet, kafirler için bir azaptır" hadisini, BDP'li milletvekilleri için özellikle okuduğunu belirtmesi üzerine tartışma yaşandı.

ÖZELLİKLE BDP'LİLERE SÖYLEDİ

Bütçe görüşmelerinde AKP Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, konuşma yaparken, Meclis kürsüsünde sık sık hadisler okunduğunu belirterek "Hazreti Peygamber, 'Ümmetimin başına bir takım depremler gelir, bu depremlerde 10 bin, 20 bin, 30 bin kişi ölür. Bu depremler muttakiler için bir nasihat, müminler için bir rahmet, kafirler için bir azaptır' diyor" dedi.

Bozkurt, bu hadisi okurken bunu özellikle BDP'lilere söylediğini vurguladı.

"Allah'a inanıyorsan neyi kast ediyorsan onu söyle"

Bozkurt'un sözlerine BDP Milletvekili Sırrı Sakık, tepki gösterdi. Bunun üzerine yerinden söz alan Bozkurt, "Üç şık söyledim, neden sonuncusunu kabul ediyorsunuz" diyerek kendini savundu. Bozkurt, "Allah'a inanıyorsan neyi kast ediyorsan onu söyle" sözleri üzerine hadisin anlamıyla ilgili açıklama yaptı.

Daha önce BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in hadis okuduğunu belirten Bozkurt, ilahiyatçı olduğunu hatırlatarak, "Ben okuyunca anormal oluyor. İnsaf edin. Maksadını aşmışsa çekinilecek bir şey yok. Son şıkı kast ederek size öyle okumadım. Asla sizi kast etmedik" dedi.

"Peygamberi herkes kullanıyor"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da Bozkurt'un konuşmasında "Peygamberi herkes kullanıyor" dediğini belirterek o ifadedeki "kullanma" sözünün düzeltilmesini istedi. Bozkurt bunun üzerine "Peygamberin hadislerini kullanma" olarak sözlerini düzeltti.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.