İşte Türk Yargısının Durumu

İşte Türk Yargısının Durumu

Türkiye'de yaşanan yargı skandallarına İzmir'de bir yenisi daha eklendi.

Bir zanlıyı aynı suçtan, birbirinden habersiz iki ayrı mahkeme yargıladı. Mahkemelerden biri beraat, diğeri ise 10 yıl 2 ay 15 gün hapis cezası kararı verdi. 10 yıl hapis cezası hükmü yiyen zanlı cezaevindeyken diğer mahkemenin bundan habersiz beraat kararı vermesi yargı skandalı olarak tarihe geçti.

Kaçırdığı küçük yaştaki kızla zorla ilişkiye girdiği iddiasıyla suçlanan 29 yaşındaki S. O. hakkında iki ayrı ağır ceza mahkemesinde dava açıldı. Mağdurun, suçun ve zanlının aynı olduğu olayda İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi S.O.'ya 10 yıl 2 ay 15 gün hapis cezası verdi. Karar üzerine kamyon şoförlüğü yapan S.O. tutuklanıp cezaevine gönderildi. S.O. cezaevinde yatarken 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada ise beraat kararı çıktı.

AVUKAT DA ŞAŞKIN

Müvekkili hakkında iki ayrı mahkemede dava açıldığını öğrenince kendisinin de şoke olduğunu belirten Avukat İsmet Erkul, 'Kızın ailesi tarafından yapılan şikayet üzerine ilk dava İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılmış. Ancak bir süre sonra aile şikayetinden vazgeçmiş. Dava kamu davası olarak devam etmiş. Bu açılan dava yokmuş gibi hareket edilip müvekkilim aleyhine aynı suçtan bu kez İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yine kamu davası açılmış. Müvekkilim ilk önce dava açılan mahkemede yargılanmalıydı. Ancak iki mahkeme birbirinden habersiz. Bir zanlı aynı suçtan iki ayrı mahkemede yargılanamaz. İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği cezaya itiraz ettik' dedi.AKŞAM

Etiketler :