İşte Türkiye'nin Acil İhtiyacı

İşte Türkiye'nin Acil İhtiyacı

Çavuşoğlu, Türkiye'nin şeffaflaşmaya, demokratikleşmeye ve sivilleşmeye ihtiyacı olduğunu belirterek, ''Türkiye'nin darbelere ihtiyacı yoktur'' dedi

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin şeffaflaşmaya, demokratikleşmeye ve sivilleşmeye ihtiyacı olduğunu belirterek, ''Türkiye'nin darbelere ihtiyacı yoktur'' dedi.

Çavuşoğlu, Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde ziyaret ve incelemelerde bulundu. Kahyalar beldesinde partililer ve vatandaşlar tarafından çiçeklerle karşılanan Çavuşoğlu, Gazipaşa Kaymakamlığı, Gazipaşa Belediyesi, AK Parti İlçe Teşkilatı ve Kahyalar Belediyesini ziyaret etti.

Çavuşoğlu, ziyaretlerinde özellikle Gökçeler Barajı'nın yapılması, yat limanının hizmete açılması ve ilçede 200 yataklı öğrenci yurdu yapılması konusunda gerekli girişimlerde bulunacağını söyledi.

Gazipaşa Havaalanı'ndaki incelemelerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, buraya ziyaret amacıyla geldiğini ancak, bu ziyarette Gazipaşa'nın sorunlarını, ilçeye yapılacak yatırım ve projeleri de yetkililerle birlikte tartışma imkanı bulduğunu ifade etti.

Gazipaşalılara, kendisine gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür eden Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

''Şu anda Gazipaşa Havaalanı 2C kategorisinde küçük uçakların inebileceği bir yapıdadır. Bizim amacımız bunu bir üst dereceye çıkarmak, pistin uzatılmasını sağlamak. Bizim istediğimiz, bölgeye turist getirecek Airbus 320 tarzı, Boeing 727 tipi uçakların inebilmesidir. Çalışmalarımız devam ediyor. Bu, yıllardır devam ediyor. Kolay bir süreç olmadı. Ama sorunları adım adım aşıyoruz. Bu havaalanı iç turizmin canlanmasını, buradaki turistin, Anadolu'nun değişik yerlerine gitmesini ve Anadolu'nun değişik yerlerindeki turistin buraya gelmesini sağlayacaktır.''

-''DARBE ÇIĞIRTKANLIĞI''-

Bir gazetecinin, MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay'ın, hükümetin dış politikasına yönelik eleştirileri ve erken seçim konusundaki değerlendirmelerini hatırlatması üzerine Çavuşoğlu, dış politikada önemli başarılar elde ettiklerini söyledi.

Eleştirileri ''boş laf'' olarak nitelendiren Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

''Kıbrıs konusunda taviz verildiği söyleniyor. Bunlar, tamamen gerçek dışı söylemler. Kıbrıs konusunda biz her zaman dik durduk ve dik durmasını bildik. Kıbrıs'ın menfaatlerini korumak için AK Parti olarak her zaman gerekeni fazlısıyla yaptık. Biz Türkiye olarak ve AK Parti olarak Kıbrıs'ın haklarını en iyi şekilde savunduk. Boş laflarla konuşmasınlar. Bizim milliyetçiliğimiz slogan milliyetçiliği değil, boş milliyetçilik değil.''

Türkiye'de kimsenin ''darbe çığırtkanlığı'' yapmaması gerektiğini vurgulayan Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Darbe çığırtkanlığı yapmak da bizim milliyetçilik anlayışımızla bağdaşmaz. Çünkü bu, ülkeyi küçültür. Bu, ülkeyi geriye götürür. Bu, ülkede telafi edilemez yaralar açar. Hala bu konuda darbeyi dillendiren zihniyetler varsa, bu gerçekten utanç verici bir şeydir. Demokrasi için de çok büyük ayıptır. Gerçekten Türkiye'yi seven hiçbir insanın Türkiye'de darbe gibi, devletin içinde meydana gelen antidemokratik yapılaşmaları savunması kabul edilebilecek bir şey değildir. Hepimizin Türkiye'de demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını savunmamız gerekir. Türkiye'nin ulaşması gereken noktalar bunlardır. Eğer hala siyasetin içinde bunları söyleyen varsa, bu da halkın iradesine çok büyük saygısızlıktır. Halkın iradesine başvurmaktan referanduma gitmekten korkanlar, Türkiye'de istikrarı bozmak için sürekli erken seçim çığırtkanlığında bulunan insanların Türkiye'ye verebileceği hiçbir şey yoktur. Bunu açıkça söylemek isterim. Türkiye'nin istikrara ihtiyacı var. Türkiye'nin şeffaflaşmaya, demokratikleşmeye ve de sivilleşmeye ihtiyacı vardır. Türkiye'nin darbelere ihtiyacı yoktur.''

-AKPM'NİN ÇALIŞMALARI-

AKPM'nin çalışmaları ve projeleri hakkında da bilgi veren Çavuşoğlu, önümüzdeki günlerde Bosna Hersek'e gideceğini ve burada önemli çalışmalar yapacağını söyledi.

Bosna Hersek'te genel seçim yapılacağını anlatan Çavuşoğlu, ''Seçimin meşru olabilmesi için seçimden önce onların Anayasa'yı değiştirmesi gerekiyor'' dedi.

Moldova Parlamentosu'nun da 3'te 2 çoğunluk gerektiği için cumhurbaşkanı seçemediğini anlatan Çavuşoğlu, bu sorunların çözümüne katkı sağlamaya çalışacaklarını kaydetti.

Ülkelerarası sorunların da bulunduğunu ve bunların çözümü için çaba gösterdiklerini ifade eden Çavuşoğlu, bu sorunların çözümü için kendi başkanlığında bir komisyon kuracaklarını bildirdi.

Avrupa Konseyi'ne üye olmayan tek Avrupa ülkesinin Belarus olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, bu ülkeyi üye yapmak istediklerini belirterek, ''Belarus'u üye yapmaya çalışıyoruz ama onların da atması gereken adımlar var, idam cezasını kaldırmak gibi'' diye konuştu.

Şu andaki en büyük projenin, Avrupa Konseyi'ni revize etmek olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, ''İnsan Hakları Mahkemesi'nin de sorunları var. Çok dosya var. Etkinliği azaldı, çalışmasında yavaşlık var. Bununla ilgili bir süreç başlattık. Tüm Avrupa Konseyi'nin, Parlamenter Meclisi dahil, bir değişime tabi tutulması için bir inisiyatif başlattık'' dedi.

Etiketler :