İşte "Ucube" heykele ödenen para

İşte "Ucube" heykele ödenen para

Eski Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'ucube' olarak nitelendirdiği İnsanlık Anıtı önünde düzenlediği basın toplantısında, anıta yapılan harcamayı açıkladı.

Eski Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'ucube' olarak nitelendirdiği İnsanlık Anıtı önünde düzenlediği basın toplantısında, anıta yapılan harcamayla ortaya atılan rakamların doğru olmadığını belirterek, 120 bin TL masraf edildiğini söyledi.

Alibeyoğlu, basın toplantısını İnsanlık Anıtı bölgesinde bulunan ve bakımsızlık nedeniyle harabeye dönen restoranda tamamladı.

Malzemeleri çalınmış, asma tavanları sökülmüş, kabloları bile yerinden sökülmüş, camları kırılmış, tarumar edilen restoranı gazetecilere gösteren Alibeyoğlu, "Bu anıtla beraber buraya turist çekecektik. Bu da Türkiye'nin ve Kars'ın sembolü olacaktı. Bu vesileyle burada bir seyirlik kafe yaptırdık. Bu kafeyi kendi imkanlarımızla yaptırmıştık. İçinin donatılarını da halletmiştik. Bulaşık makinesini bile almıştık.

İhaleye sunmadan anıtın durdurulması gündeme gelince ve biz görevi de bırakınca maalesef buradaki bekçi de çekilmiş ve burası tamamıyla yağmalanmış. Bütün duvarlardakiler sökülmüş ve içinde ki bütün meşrubatı götürülmüş. Buna nasıl göz yumulmuş? Böyle bir karar çıkmadan burayı sahipsiz bırakmanın mantığını anlayamıyorum. İçim kan ağlıyor, bu milli servet düşmanlığı değil mi? Bu restoranın kırılan camları, yıkılan duvarları eleştirilmiyorsa ve burayı bu hale getirmek vatanseverlikse ben vatan hainiyim." dedi.

Alibeyoğlu, "Anıta harcanan miktarın ne kadar?" olduğu yönündeki soru üzerine, "Gecekonduları boşalttıktan sonra burayı ihale ettik. Aşağıdaki duvar yapımı, yol yapımı vb yapılması için o dönem sanırım 5 bin liralık bir ihale oldu. Ama bu ihale çerçevesinde heykeltıraşı biz bu ihaleyi alan firmaya sağladık. Heykeltıraşa verilen sadece 120 bin TL gibi sembolik bir rakamdır. Bunu abartarak hiçbir belgeye dayanmadan çok çirkin bir iftirada bulunuyorlar.

Sayın Başbakanı bile yanlış bilgilendiriyorlar. Deniyor ki; 1 milyon 250 bin TL'ye yapılmış. Bu parayla başka bir şeyler yapılabilirmiş. Yaptık zaten, her şeyi yaptık. Kars'ta su yoktu, yol yoktu, kanalizasyon yoktu, çocuk parkı yoktu, sinema, festival, tiyatro, kent konseyi, kadın dayanışma merkezi, toptancı sebze hali, beton santrali yoktu. Araç sayısını 13 ten 120'ye çıkardık. Halk ekmek fabrikasını kurduk, doğalgazı getirdik, bütün bunlar hizmet değil mi? Sit alanı ilan ettik bütün bunlar hizmet değil miydi? Burası gecekonduyken daha mı iyiydi? 120 bin TL heykeltıraşa verildi. Sayın Başbakanı yanlış bilgilendiriyorlar, kim veriyor bu bilgileri anlayamıyorum. Sayın Başbakan belge istesin. Onlar bu yanlış bilgilendirmeden dolayı niye cezalandırılmıyorlar? Toplumu, kamuoyunu, Sayın Başbakanı niye yanıltıyorlar?" diye konuştu.

Alibeyoğlu, "Bu bir siyasi linçtir. Ben Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) geçtikten sonra bu bize yapılan siyasi bir linçtir. Bu anlamda Sayın Başbakan 'Biz onu aday göstermedik diye oraya geçti' dedi. Öte yandan milletvekili arkadaş da 'Kamuoyundan gelen tepkiye karşılık kendisi çekip gitti' diye konuştu. Oysa CHP'nin geçen yerel seçimdeki oyunu 4 katına çıkardı.

Ben iktidarın hiçbir imkanını kullanamadım. İller Bankası'ndan maaşlarımız kesildi. Bütün bu sıkıntılar içerisinde bu çok büyük bir başarıdır. 2004 yılında aldığımı oy yüzde 51 idi. 2009'daki yerel seçimlerde AKP adayının aldığı oy yüzde 32'ye düşmüş. Ben de CHP'nin oylarını 4 katına çıkarmışım. Bu başarılılık mı, başarısızlık mı? Takdir değerli kamuoyunundur. Sayın Başbakan da gelip görmüştür. Karslılar da biliyordur o günden bu yana yapılan bir şey varsa Kars kamuoyunun takdirlerinedir. Ben bir şey diyemiyorum." dedi.

Alibeyoğlu, seçim sürecindeki planının sorulması üzerine de, "Henüz bir planımız yok. Yüreğim şu an Kars için atıyor. Kars ile düşüp Kars ile kalkıyorum ve bir kanaat önderi olarak bile burada bu kente hizmet edeceğim. Bunun herkes tarafından bilinmesini istiyorum. Gelecekte her zaman; bugünde, yarın da Kars'ta olacağız ve Kars için mücadele edeceğiz." dedi.

"Dün Galatasaray Stadyumu'nun açılışında Başbakanının tepki görmesini 'ucube' demesine bağlayanlar oldu, sizce bu doğru mu?" sorusuna da Alibeyoğlu, "Öyle bir yorum yapmak bana düşmez. İnsanlar toplumda her zaman kabul görmeyebilir. Bu konu da fikir yürütmek istemiyorum." diye cevap verdi.

Alibeyoğlu, ayrıca, "Buradaki bu ihaleyi, hepsini nasıl ve kaça yaptırırsınız? 5 trilyon liraya yaptıramazsınız ve buraya yapılıyor. Buradaki bu gecekonduların temizlenmesi, buradaki hafriyatın kaldırılması, buranın düzenlenmesi, bu duvarların yapılması, çevre düzenlenmesi, ağaçlandırılması bütün bunlara 5 trilyon lira verseniz yapabilir misiniz?" diye konuştu. CİHAN

Etiketler :