İşte Üniversiteden aldığı gerçek maaş

İşte Üniversiteden aldığı gerçek maaş

Savcılara verdiği ifadesinde maaşının 10 bin lira olduğunu belirten Mehmet Haberal’ın, Başkent Üniversitesi’nden 90 bin TL maaş aldığı ve değişik isimler altında toplam 109 bin liralık gelir elde ettiği belirlendi.

“10 bin lira maaşım var” diye ifade veren Haberal, üniversiteden 100 bin lira maaş, üniversiteye kiraladığı mallardan da 9 bin lira kira alıyor

Ergenekon sanıkları arasında yer alan ve tutuklanmasının ardından yaklaşık 2 yıldır cezaevinde hiç kalmadan hastanelerde gördüğü tedavi ile tartışma konusu olan Başkent Üniversitesi’nin sahibi Mehmet Haberal’ın mahkeme ifadesinde aylık gelerini doğru beyan etmediği ortaya çıktı.

Ergenekon sanıklarının finans kaynaklarına ilişkin yapılan incelemede, Başkent Üniversitesi’nin kurucusu Mehmet Haberal’ın, üniversiteden küçük bir servet düzeyinde maaş aldığı tespit edildi. BDDK murakıplarının Haberal’ın hesaplarında yaptığı incelemeye göre, Haberal üniversiteden 60 bin lira maaş alıyor. Ayrıca, üniversitenin üç iştirakinden de Haberal’a 10’ar bin lira huzur hakkı ödeniyor. Böylece Haberal, Açkar Süt A.Ş., Patalya Otelcilik A.Ş. ve Açkar Dış Ticaret A.Ş.’den toplam 30 bin lira huzur hakkı adı altında maaş alıyor. Maaş ve huzur hakkı olarak Haberal’a ödenen tutar 90 bin lirayı buluyor.

Şahsi gayrimenkullerini Üniversiteye kiraya vermiş

Bu arada, yapılan incelemede Haberal’ın şahsına ait gayrimenkulleri de üniversitenin iştiraklerine kiraya verdiği belirlendi. Söz konusu gayrimenkullerden de aylık 9 bin liralık kira geliri elde edildiği saptandı. Böylece, Haberal’ın üniversiteden elde ettiği aylık gelir 109 bin lirayı buluyor. Öte yandan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca düzenlenen 2009/565 sayılı iddianamenin ek delil klasöründe yer alan şahsın savcılık ifadesinde Haberal aylık gelirinin 10 bin lira olduğunu beyan etmişti. Bu durum, Haberal’ın gelirini gizlediği yorumlarına yol açtı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :