İşte yandaşlığın ıslak belgesi!

İşte yandaşlığın ıslak belgesi!

Dursun Çiçek'in ıslak imzalı belgesinden sonra yandaşlığı ayna gibi ortaya çıkartan belge...

AK Parti ve Gülen'i Bitirme Planı'nın altında ıslak imzası bulunduğu, TÜBİTAK, Adli Tıp, Emniyet ve Jandarma Kriminal tarafından tespit edilen Dursun Çiçek'in dün ortaya çıkan ve "Baykal'la görüştüğünü" itiraf eden ses kaydı medyada ilginç bir "yandaşlık" gerçeğini gün yüzüne çıkardı.

Dursun Çiçek'in, Jandarma Kriminal'den verilen "imza elinin ürünü" belgesini değiştirtmek için yaptıkları, Genelkurmay Adli Müşaviri Hıfzı Çubuklu Paşa'yla ilgili ağır hakeretleri, "Allah'ın sivili" gibi kullandığı ilginç ifadeleri, Baykal'la görüşmeleri, Komuta kademesiyle arasındaki pazarlıklar gibi pek çok haber değeri içeren güncel nokta ses kaydında yer alıyordu.

Ancak ses kaydını, Doğan Grubu'nun Amiral Gemisi "tek satır" bile görmedi.

O kadar ki Org. İlker Başbuğ'un ses kaydını manşetten gören Hürriyet, konu Baykal olunca anında çark etti. Hürriyet, Dursun Çiçek'in Baykal'la görüştüğünü kendi ağzıyla itiraf ettiği ses kaydını tek satır görmedi. Aynı şekilde, Milliyet (Büyüteçle özel arandığında ancak bulunabilecek büyüklükte), Radikal, Vatan gibi Doğan Grubu'nun hiçbir gazetesi bu haberi hiçbir şekilde görmediler.

Üstelik konu dün Baykal'a da sorulmuştu. Baykal'ın konuyu geçiştirdiği, "ciddiyetsiz" cevabını bile Doğan Grubu görmedi. Baykal'ın aynı toplantıdaki diğer konuşmalarını komple veren Doğan Grubu gazeteleri, konuşmanın "Dursun Çiçek'in ses kaydı" kısmını makasladılar.

Sağcısından solcusuna bütün özgür internet haber sitelerinin verdiği ses kaydı, pekçok gazetede çıktı. Doğan Grubu haberi görmezken, Akşam gazetesi ise sayfanın en altında kibrit kutusundan küçük boyutta ve içeriğe girmeden birkaç satırla verdi.

Habertürk arka sayfalarında konuyu yarım sayfaya yakın biçimde işledi. Sabah haberi kerhen vermiş biçimde diğer haberlerin içine gömdü.

Konuyu en iyi işleyen gazete Star oldu. Star manşetini ayırdığı haber için oldukça detaylı bir çalışmaya yer verdi.

Diğer gazeteler de konuya sayfalarını ayırdılar.

Başbuğ'u oldukça sinirlendiren ve TSK'nın internet sitesinden açıklama yaptırtan ses kaydını manşetten veren Doğan Grubu'nun, Baykal'ı rahatsız eden ses kaydına karşı üç maymunu oynaması tarihe bir not olarak geçti.

Doğan Grubu safını seçti.

AKTİF HABER

Etiketler :