İşte yaşanacak en iyi ülke!

İşte yaşanacak en iyi ülke!

ABD'de bir derginin araştırmasına göre, yaşam kalitesinde Finlandiya birinci oldu. Yaşam kalitesi endeksinde Avrupa ülkeleri ilk sıralarda yer alırken Türkiye ilk 50 bile giremedi.

ATİLA ALTUNTAŞ/STOCKHOLM

Hayat pahalılığı, kültür, eğlence, ekonomi, çevre, özgürlük, sağlık, alt yapı, güvenlik ve iklim konularının değerlendilidiği ankette Finlandiya 194 ülkeyi geride bırakıp zirveye yerleşti.

ABD dergisi Newsweek tarafından yapılan araştırmada, İskandinavya ülkeleri dünya'nın en yaşanacak ülkeleri arasında ilk ona girdi..

Yaşam kalitesi en yüksek ülke sıralamasında, Finlandiya birinci çıkarken, İsveç üçüncü, Norveç altıncı, Danimarka 10 sırıda yer aldı.Amerikan dergisi Newsweek'in yaptığı geniş çaplı araştırmada, sağlık, yaşam kalitesi,alt yapı, eğitim, ekonomi ve sosyal yaşam koşullarının baz alındığı sıralamada, birinci Finlandiya olurken ikinci İsviçre, üçüncü sırayı İsveç aldı. Sıralama daha sonra Avustralya, Lüxsenburg, Norveç, Kanada, Hollanda, Japonya ve Danimarka olarak devam etti.
.
Dünyanın en rahat yaşanan ülkelerinden biri olarak bilinen ABD
, İngiltere, Fransa, Almanya ilk onda yer almazken, dünya'nın yaşam kalitesi en düşük ülkesi Afrika'dan Burkina Faso olarak belirlendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :