İşte yassıada'nın projesi

İşte yassıada'nın projesi

Başbakan Erdoğan, Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılanarak idam edildikleri Yassıada’nın Kültür Bakanlığı’na devredilerek bir demokrasi ve özgürlük adası haline getirileceğini söyledi.

BaŞbakan Erdoğan, 27 Mayıs darbesinin ardında Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı Yassıada’yı Kültür Bakanlığı’na devredeceklerini ve adayı bir demokrasi adası haline getireceklerini söyledi. 27 Mayıs’ın Türkiye’nin demokrasi tarihinde kara bir leke, demokrasi mücadelesinde acı bir yara olduğunu belirterek, ‘’27 Mayıs CHP zulmünün, statüko baskısının, vesayetçi anlayışın gözü kara şekilde masum insanların canına kıydığının resmi belgesidir’’ dedi. Erdoğan, partisinin Aydın İstasyon Meydanı’ndaki mitinginde yaptığı konuşmada, günün önemine değinerek, bugünün demokrasi tarihi açısından bir kırılma noktası olduğunu belirtti. Menderes’in suçunun ‘Yeter söz millettindir’ diyerek tek parti dönemine son vermek olduğunu dile getiren Erdoğan şöyle devam etti: “Milletin inançlarına sahip çıktı. CHP ezanı ‘Tanrı uludur, Tanrı uludur’a çevirdi, Menderes ‘Allahuekber, Allahuekber’e, aslına çevirdi, bu mu suç?’’ Adnan Menderes’in statükoya karşı çıktığını dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti: “Çünkü CHP zulmüne karşı çıktı. Bu milletin emeğine, sofradaki ekmeğine, tarladaki pamuğuna, buğdayına musallat olan ama milletine tepeden bakan, aşağılayan, milleti adeta böcek gibi gören o CHP zihniyetine karşı çıktı. Bugün değişen bir şey var mı? CHP yine aynı CHP değil mi?‘’ Erdoğan, Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı Yassıada ile ilgili projeler hazırladıklarını belirterek ustalık dönemlerinde ‘’Yaslı Ada’’ olmaktan çıkaracaklarını söyledi. Projenin avam çalışmasının bittiğini önümüzdeki hafta İstanbul’da tanıtımını yapacaklarını belirten Erdoğan “Kültür Turizm  Bakanlığına burayı devredeceğiz. Orası artık barışa, özgürlüklere, demokrasiye özlemi olan, düşüncesini, inancını sergileyenlerin el ele olacağı bir ada haline geliyor’’ dedi. 

CHP-MHP-BDP aynı hizada

Millete hizmet değil Silivri’ye tünel kazma gayreti içindeler

BaŞbakan Erdoğan seçim döneminde karanlık ellerin yeniden işbaşına geçtiğini belirterek MHP, CHP ve BDP’ye yönelik ağır eleştirilerde bulundu. “Şu an CHP’si, MHP’si, BDP’si kol kola girmiş aynı hizaya geçmiştir. AK Parti karşısında kenetlendiler” diyen Erdoğan şunları söyledi: “Batıda MHP ve CHP ittifak halinde AK Parti’ye çamur atmaya çalışırken, Doğuda Güney Doğu’da AK Parti il ilçe başkanlıkları hedef alınıyor.”  CHP’nin Hakkari’de gerçekleştirdiği mitinge işaret eden Erdoğan, şunları söyledi:  “CHP Hakkari’de bir tane bile Türk Bayrağı olmayan miting yaptı. Ama Sayın Bahçeli bugüne kadar bu konuyla ilgili çıkıp bir kelime bile etmedi. AK Partiye saldıran Sayın Bahçeli acaba neden CHP’ye kuzu kesiliyor. Bunlar milletin hizmetinde değiller; bunlar hep birlikte Silivri’ye tünel kazma gayreti içerisindeler. Siyasi partiler hizmet için var. Biz hizmet ve eser siyaseti yapıyoruz; onlar çetele kol kanat germe derdinde.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.