İşte yeni Kara Kuvvetleri Komutanı

İşte yeni Kara Kuvvetleri Komutanı

1'nci Ordu Komutanlığı'na Orgeneral Erdal Ceylanoğlu atandı

 

Orgeneral Erdal Ceylanoğlu,28 Şubat sürecinde Sincan'da tank yürütülmesi olayında adını kamuoyuna duyurmuştu.

Yüksek Askeri Şura kararları ile 1. Ordu Komutanlığına atanan Orgeneral Erdal Ceylanoğlu'nun özgeçmişi şöyle:

"Ceylanoğlu, 1945 yılında Kayseri'de doğdu. 1966 yılında Kara Harp Okulundan, 1967 yılında Piyade Okulundan mezun oldu.

1974 yılına kadarKara KuvvetleriKomutanlığına bağlı çeşitli birliklerde takım komutanlığı yapan korgeneral Ceylanoğlu, 1976 yılında Kara Harp Akademisinden mezun oldu; ardından Kurmay Subay olarak Kara Harp Okulunda bölük komutanlığı, Kara Harp Akademisinde öğretim üyeliği, 4'üncü Zırhlı Tugay Kurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanı Özel Sekreterliği veKıbrısTürk Kuvvetleri Alay Komutanlığı görevlerini yürüttü.

1992 yılında tuğgeneralliğe terfi eden Ceylanoğlu, tuğgeneral rütbesi ile Kara Kuvvetleri Eğitim ve Okullar Daire Başkanlığı ve 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı görevlerinde bulundu. 1996 yılında tümgeneralliğe terfi eden Erdal Ceylanoğlu, tümgeneral rütbesi ile Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı Komutan Yardımcılığı ile Kurmay Başkanlığı ve Milli Güvenlik Akademisi Komutanlığı görevlerini yürüttü.
2002 yılında korgeneralliğe terfi eden Ceylanoğlu, korgeneral rütbesi ile Jandarma Asayiş Komutanlığı, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı görevlerinde bulundu. 30 Ağustos 2007 tarihinden geçerli olarak orgeneralliğe terfi eden Ceylanoğlu, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı görevine atandı.

Şule Ceylanoğlu ile evli olan Korgeneral Erdal Ceylanoğlu'nun iki çocuğu var.

Ceylanoğlu, İngilizce biliyor.


SAMANYOLUHABER.COM

Etiketler :