İşte yeni milletvekili sayıları

İşte yeni milletvekili sayıları

YSK, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne göre, 2 ilin milletvekil sayısını artırdı, 4 ilinkini de düşürdü.

YSK, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2011 yılı sonuçlarına göre illere düşen milletvekili çıkarma sayılarını tespit etti. Buna göre 3 ilin vekil çıkarma sayısı arttı, 4 ilin de düştü.

YSK SAYILARI YENİDEN TESPİT ETTİ

Her yılın son gününde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından resmi olarak ilan edilen nufüs sayımının, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanlığı'na gönderilmesinin ardından YSK en geç 6 ay içerisinde seçim çevreleri ve her seçim çevresinin çıkaracağı milletvekili sayısını tespit ederek ilan ediyor.

YSK, 2011 nüfus sayım sonuçlarına göre illere düşen milletvekili çıkarma sayılarını tespit etti.

İŞTE SAYILARI DEĞİŞEN İLLER

YSK'ın kararına göre, geçen sene 85 olan ve 12 Haziran seçimlerinde 85 milletvekili çıkaran İstanbul'un milletvekili çıkarma sayısı 87'ye yükseldi.

Ankara'nın milletvekili çıkarma sayısı 31'den 32'ye çıkarken, İzmir'in milletvekili çıkarma sayısınde değişiklik olmadı.

Milletvekili çıkarma sayısı düşen iller ise; 6'dan 5'e düşen Ordu, 8'den 7'ye düşen Van, 10'dan 9'a düşen Manisa ve 5'den 4'e düşen Elazığ.

En düşük olan il ise milletvekili çıkarma sayısı 1 olarak tespit edilen Bayburt oldu. İstanbul'un 3 seçim bölgesine, Ankara ve İzmir ise 2 seçim bölgesine ayrıldığı ifade edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.