İşte Yılın Hukukçusu

İşte Yılın Hukukçusu

Hukukçular Derneği, verdiği hukuk mücadelesinden dolayı Demokrat Yargı Eşbaşkanı Doç. Dr. Osman Can'ı "Yılın Hukukçusu" seçti.

Hukukçular Derneği, verdiği hukuk mücadelesinden dolayı Demokrasi ve Özgürlük İçin Yargıçlar ve Savcılar Birliği (Demokrat Yargı) Eşbaşkanı Doç. Dr. Osman Can'ı "Yılın Hukukçusu" seçti.

Can, ödülünü yarın İstanbul'da Ensar Vakfı Konferans salonunda alacak. Ödül töreninin onur konuğu ise Güney Afrika Cumhuriyeti'nin özgün ve demokratik anayasasının hazırlanmasına katkıda bulunan ve halen Anayasa Mahkemesi üyesi olan Zak Yacoob olacak.

Hukukçular Derneği, 40. yıl genel kurulunda geleneksel 'Hukuk Ödülleri'ni verecek. Dernek, bir hukukçuya "Yılın Hukukçusu" ödülünü, 4 hukukçuya ise "Özel Ödül" takdim edecek. Hukukçular Derneği Başkanı Kamil Uğur Yaralı, Doç. Dr. Osman Can'a Türkiye'nin gerçek anlamda demokratik bir hukuk devleti olması için yaptığı hukuk mücadelesi ve özgün akademik çalışmaları dolayısıyla yılın hukukçu ödülünü vereceklerini söyledi.

Sacit Kayasu'ya ise 12 Eylül darbesini yapan generallere karşı, henüz darbelere karşı kimsenin dava açma cesareti gösteremediği bir dönemde, büyük bir yüreklilikle ceza davası açtığı, bu nedenle savcılık görevinden ihraç edilip avukatlık yapmasına dahi izin verilmemesinden sonra AİHM'de açtığı davada büyük bir hukuk mücadelesi kazanması nedeniyle 'Cesaret Ödülü' verileceğini dile getiren Yaralı, "Avukat Fatma Benli'ye 28 Şubat sonrasında ayırımcılığa karşı başlattığı ve bugüne kadar kararlılıkla devam ettirdiği hukuk mücadelesi nedeniyle 'Kararlılık Ödülü' verilecek. Sayın Benli Türkiye'den 20 ismin girdiği en etkili 500 Müslüman listesindeki üç Türk hanımdan biridir. Avukat Bilal Koldaş'a, başında olduğu Filistin Hukuk Komisyonu'nun Gazze saldırısı sonrası insan hakları ihlallerini uluslararası camiayı taşıması, hazırlanan Goldstone Raporu'nu Türkçeye çevirip kitaplaştırması ve ayrıca 'Goldstone Raporu ve Uluslararası Hukuk' isimli kitabı hazırlaması dolayısıyla 'İnsan Hakları' ödülü verilecek. Bu çalışmalar Sayın Başbakan'a takdim edilmiş ve kendisi bir konuşması sırasında raporlara atıf yapmıştır. Avukat Necati Ceylan'a ise 1970'li yıllardan beri ülkemizin hukuki meselelerin çözümü yolunda gösterdiği kararlılık ve genç hukukçuları teşvik etmesi, sivil toplumun ve gönüllü teşekküllerin güçlenmesine yaptığı katkılar nedeniyle 'Onur Ödülü' verilecektir." dedi.

Etiketler :