İSTEK Vakfı arazi iddiasını reddetti

İSTEK Vakfı arazi iddiasını reddetti

İSTEK Vakfı, Poyrazköy, Keçilik deresi mevkiinde yapılan kazılar ve çıkan silahlarla ilgili arazinin kendilerine ait olduğu iddialarına cevap verdi.


İSTEK Vakfı'ndan yapıldığı bildirilen açıklamada, ''Poyrazköy'de Keçilik deresi mevkiindeki arazinin, 1992'de İstek Servis A.Ş. tarafından satın alındığı, ancak askeri yasak bölge ve sit alanı olması nedeniyle hiçbir şekilde tasarruf edilemediği'' öne sürüldü.

Yazılı açıklamada, basında yer alan ''İSTEK Vakfı'nın Keçilik deresi mevkiindeki arazisinde kazı yapılıyor'' yönündeki haberler üzerine açıklama yapılması gereği duyulduğu bildirildi.

İstanbul'un Beykoz ilçesi Poyrazköy Keçilik deresi mevkiinde bulunan söz konusu arazinin 1992 yılında İSTEK Servis A.Ş. tarafından satın alındığı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

''Bu arazinin ikinci derece kara askeri yasak bölge ve sit alanı olması hasebiyle o tarihten bu yana şirket tarafından hiçbir şekilde tasarruf edilememiştir. Araziye giriş ve çıkışlar ancak komutanlığın izni ve asker nezaretinde yapılabilmektedir. Nitekim Beykoz 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 2006/428 esas sayılı dosyasıyla ilgili olarak 8 Mayıs 2008 tarihinde yapılan keşifte de komutanlıktan izin alınıp asker nezaretinde keşif icra edilebilmiştir.

Bu arazi, Milli Savunma Bakanlığı'nca 2008 yılı kamulaştırma planına alınarak kamulaştırma işlemlerine başlanılmış ve bu hususta tapu sicil müdürlüğünce kamulaştırma şerhi konulmuştur. Arazi halen Deniz Kuvvetleri SAT Grup Komutanlığı'nca eğitim alanı olarak kullanılmaktadır. Söz konusu arazi bugüne kadar İSTEK Vakfı'nın hiçbir şekilde tasarrufunda ve kullanımında olmamıştır.''


Etiketler :