İşten çıkarılan kişi Kılıçdaroğlu'nu protesto etti.

İşten çıkarılan kişi Kılıçdaroğlu'nu protesto etti.

Şişli Belediyesi tarafından işten çıkarıldığını belirten kişi, Kılıçdaroğlu'nun Sarıyer Belediyesi Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni'ndeki konuşması sırasında "Yaşasın işçi direnişimiz" diye slogan attı.

İSTANBUL (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı programda yaklaşık 6 ay önce Şişli Belediyesi tarafından işten çıkarıldığını belirten kişi tarafından protesto edildi.

Kılıçdaroğlu, Büyükdere Demirtaş Ceyhun Halk Kütüphanesinde gerçekleştirilen Sarıyer Belediyesi Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni'nde, halka hizmet etmek kadar güzel bir şey olmadığını söyledi.

CHP'li belediye başkanlarının hizmetlerinin engellenmeye çalışıldığını öne süren Kılıçdaroğlu, "Bugün Türkiye'nin içinde bulunduğu atmosfer, belediye başkanlarımızın önüne engeller çıkarılarak onların sizlere hizmet etmesine izin vermeyen bir algıya dönüştü. Belediye başkanı arkadaşlarıma şunu söyledim: Hiç şikayet etmeyin, sizin göreviniz bütün bu aksaklıkları, zorlukları aşıp halka hizmet etmektir. Bu görevi belediye başkanlarımız başarıyla yapıyorlar." dedi.

İstanbul'un sadece Türkiye için değil, dünya açısından da önemli bir merkez olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, İstanbul'un beton ormanlarına dönüştürüldüğünü ifade etti.

CHP'nin İstanbul'daki belediye başkanlarının kenti yaşanabilir hale getirmek için çalıştığını ve çaba harcadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, CHP'li belediyelerde insan onurunu koruyan bir anlayış içinde sosyal yardımların artırıldığını söyledi.

- İşten çıkarıldığını belirterek protesto etti

Kılıçdaroğlu'nun konuşması, Şişli Belediyesinden yaklaşık 6 ay önce işten çıkarıldığını belirten bir kişinin, "Yaşasın işçi direnişimiz." sloganı ile bölündü.

Üzerinde "İşimi geri istiyorum" yazılı bir sendika önlüğü giyen işçiye karşılık veren Kılıçdaroğlu, "İşten atılmanın bir gerekçesi vardır. Hiçbir belediye başkanımız gerekçesiz bir kişiyi işten atmaz. Bu kadar açık ve net söylüyorum." ifadesini kullandı.

Törene katılanlar, alkışlarla söz konusu işçinin konuşmasını bastırdı. Bu arada protestoyu yapan kişi, bir grup partili tarafından salondan çıkarıldı.

Aynı dakikalarda işten çıkarıldığını belirterek tören alanı dışında pankart açan ve sloganlar atan başka bir işçi de polis ekiplerince gözaltına alındı.

Kılıçdaroğlu'na destek veren katılımcılar, "Halkın umudu Kılıçdaroğlu." sloganı attı.

Programda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de konuşma yaptı. Konuşmaların ardından 17 eserin açılışı, 8 eserin de temel atma töreni gerçekleştirildi.

Sarıyer Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşmeye, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan imza attı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.