'İsteseydik şeriatı getirirdik' demedi

'İsteseydik şeriatı getirirdik' demedi

Erkan Tan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz'un bu sabah katıldığı canlı yayında ''isteseydik şeriatı getirirdik'' diye bir cümle söylemediğini ifade etti.

 Tan, yaptığı yazılı açıklamada, programda bir seyircinin ''Şeriatı getireceksiniz. Yargıyı da teslim aldınız'' yorumuna karşılık, Kapusuz'un şunları söylediğini bildirdi:

''Efendim bir ülkede siz iktidar olmasanız, sizin zihninizi okumaya kalksalar, bu tip iddialarda bulunabilirler. Siz iktidar olmuşsunuz. 8 yıldır iktidardayız. Bu bizim üzerimizden kafaları karıştırmak, zihinleri bulandırmak isteyen kesimler elle tutulur bu konuyla ilgili ortaya bir şey getirebiliyorlar mı? Var mı böyle bir şey? Biz iktidarda mıyız? İktidardayız. Yerel yönetimlerde iktidarda mıyız? İktidardayız. Kural dışı, kanun dışı, demokrasi dışı bir davranışımız oldu mu? Avrupa Birliği sürecinde en ciddi adımları biz attık, reformlar konusunda en ciddi gayreti biz orta yere koyduk.''

''İktidarda olmasak bu iddia anlaşılır mı diyorsunuz?'' sorusunu yöneltiğini ifade eden Tan, Salih Kapusuz'un da, ''Diyebilirsiniz ki siz kafanızda böyle bir şey var. İktidara gelirseniz yapacaksınız. İktidara geldik, iktidarda yapmıyorsak ne zaman yapacağız bunları? Demek ki vatandaşlarımız, bir şey söyleniyorsa önünde arkasında ne var buna baksınlar, amacı nedir bunu yorumlasınlar. Gerekiyorsa bizi izlesinler, biz sürekli halkın içerisindeyiz'' karşılığını verdiğini kaydetti.

Etiketler :