İstifa nedeni Baykal'ın nikah şahidi olması

İstifa nedeni Baykal'ın nikah şahidi olması

Ataşehir'in CHP'li başkanı İlgezdi'nin, belediyede 2 müdürlük verdiği müstakbel eşi Akkuş istifa etti.

Star Gazetesi'nin haberine göre, 29 Mart yerel seçimlerinde Ataşehir'de, belediye başkanlığını kazanan CHP'li Battal İlgezdi'nin ilk icraatı, Okmeydanı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde görev yapan Diş hekimi Gamze Akkuş'u Sağlık İşleri Müdürlüğü ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne atamak oldu. İlgezdi'nin bugün yapılacak nikah ile evleneceği Akkuş'u iki müdürlüğe birden getirmesi kamuoyunda tepki yaratırken CHP İstanbul örgütü ve CHP yönetimi olaya sessiz kalmıştı.

Düğünden bir gün önce ise sürpriz bir gelişme yaşandı. Çifte müdürlüğe atanan Akkuş'un görevlerinden isitfa ettiği haberi geldi. İstifa, nikah şahidi olarak CHP Lideri Baykal'ın gelişi öncesinde Başkan İlgezdi'nin kendini savunmak için elini güçlendirme hamlesi olarak yorumlandı. İlgezdi'nin müstakbel eşi Akkuş'un atandığı iki müdürlük için İçerenköy Carrefour'un yanında aylık kirası 80 bin liraya iki lüks bina kiralandığı da öğrenildi.

Belediye kaynaklarından edinilen bilgiye göre Ataşehir Belediyesi'nin yeni kurulması nedeniyle kadro güçlüğü çeken belediyede Akkuş'a vekalet olarak müdürlük görevleri verildi. Kadıköy Belediyesi'nden görevli doktorların belediyeye tayini ile birlikte de Akkuş müdürlük görevine atandı. Olayın basına yansımasının ardından Akkuş görevlerinden istifa etmeyi tercih etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :