İstihbarat çok önceden alınmış

İstihbarat çok önceden alınmış

İnegöl'ün ardından Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 4 polisin şehit edilmesi ile başlayan şiddet olaylarının çok önceden bilindiği ortaya çıktı.

Bilal Öğütcü'nün haberi

Olaylardan günler önce ilçede büyük bir karışıklığın olacağını belirleyen istihbarat, emniyet ve jandarmayı uyarmış. Buna rağmen ilk gün olayların büyümemesi için yeterince tedbir alınmaması akıllarda soru işaretleri meydana getirdi.

Olaylar çıkmadan günler önce jandarma yetkililerinin "Burası ikinci bir Çorum olabilir." şeklinde ifadeler kullandığı iddia ediliyor. Emniyet ve jandarmaya ilçede terör örgütünün yönlendirdiği bir canlı bomba bulunduğuna dair istihbaratın da geldiği kaydedildi. Ayrıca Dörtyol'da büyük şiddet olaylarının çıkacağına dair ifadelerin özellikle gençler arasında konuşulduğu ve bazı gençlik teşkilatlarının günler öncesinden bilgilendirilerek, tahrik edildikleri dile getiriliyor. Hatta bazı gençlerin olaylar başlamadan kısa süre önce, "2-3 gün içerisinde burada büyük olaylar patlak verecek. Yakında göreceksiniz." şeklinde konuştuğu ifade ediliyor. Olayların yaşandığı gün gençlerin cep telefonu mesajları ile örgütlendirilerek toplanması, bu istihbaratları doğruluyor. Bu bilgilerin emniyet ve jandarmada da olmasına rağmen gerekli tedbirin alınmaması olayın perde arkasına dönük şüpheleri artırıyor.

Saldırının meydana geldiği gün başlayan toplumsal olaylarda da gerek polisin eylemcilere zamanında müdahale etmemesi, gerekse jandarma kuvvetlerinin yetersizliği, ilçedeki şiddet olaylarının artmasına neden oldu. Doğu kökenli vatandaşların işyerlerine zarar verilirken BDP ilçe binası yakıldı. Yaşanan güvenlik zafiyeti, ilçede onlarca işyerinin zarar görmesine neden oldu. Gece başlayan şiddet olaylarının sabaha kadar devam etmesine rağmen kimse gözaltına alınmadı. Grupları yönlendiren ve işyerlerinin yağmalanmasına sebep olan 40-50 kişilik genç grubun olaylar sırasında gözaltına alınmaması dikkat çekti.

Zaman

Etiketler :