İstihbarat sorununa işaret etti

İstihbarat sorununa işaret etti

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Gül ile Tarabya Köşkü'nde yaptığı görüşmede terör saldırılarıyla ilgili istihbarat zafiyeti konusunda endişelerini ilettiğini dile getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Gül ile Tarabya Köşkü'nde yaptığı görüşmede terör saldırılarıyla ilgili istihbarat zafiyeti konusunda endişelerini ilettiğini dile getirdi. Terörün sadece güvenlik tedbirleriyle bitirilemeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, ekonomik, sosyal, kültürel ve psikolojik tedbirlerin hep birden ele alınması gereğine işaret etti.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Tarabya Köşkü'nde bir araya geldi. Yaklaşık 1 saat 15 dakika süren görüşme sonrasında Kılıçdaroğlu görüşmenin içeriğiyle ilgili basın mensuplarına açıklama yaptı. Görüşmede son yaşanan terör olaylarıyla ilgili Cumhurbaşkanı Gül'ün kendisine bilgi verdiğini aktaran Kılıçdaroğlu, kendisinin de terör konusunda izlenen politikalar ve diğer bazı konularda Cumhurbaşkanı Gül'e öneri ve eleştirilerini bildirdiğini söyledi.

Özellikle istihbarat konusundaki endişelerini dile getirdiğini aktaran Kılılçdaroğlu, "İzlenen ekonomik politikanın teröre zemin hazırladığını bu konuyla ilgili endişelerimi Sayın Cumhurbaşkanı'na izah ettim. Hükümet'in terör olayına yaklaşım tarzına yönelik eleştirilerimi Sayın Cumhurbaşkanı ile paylaştım. Özellikle bu arada Hükümet'in devlet kurumlarını doğrudan hedef alarak yaptığı eleştirilerin doğru olmadığını ve Cumhurbaşkanı'na bu konuyla ilgili Hükümet uyarması gerektiğini, çünkü özellikle yargıya yönelik olarak haksız eleştirilerin demokrasinin geleceği açısından sorunlar yaratabileceğini de sayın Cumhurbaşkanına aktardım." İfadesini kullandı.

Terör konusunda akıl ve mantığı öne alan politikalar oluşturulması gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, Günlük politikalarla terörün önlenemeyeceği açık. Bu konuda terörü önlemede askeri önlemler yanında güvenlik önlemleri yanında ekonomik, psikolojik, sosyal, kültürel önlemlerin alınması gerekiyor. Eğer biz bütün önlemleri eş zamanlı olarak alır ve başlatırsak terörle mücadelede daha etkin sonuçlar elde edebiliriz." Diye konuştu.

Basın mensuplarının " Çözüm konusunda bir yol haritanız var mı?" şeklindeki sorusuna cevap vermekte zorlanan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: " Çözüm aşamasında az önce ifade ettiğim gibi düşüncelerimiz var. Biz devleti yöneten bir parti, iktidar bir partisi değiliz. Dolayısıyla devletin elindeki bilgiler bizim elimizde yok. Ama bu konudaki kuşkularımızı Sayın Cumhurbaşkanına aktardığımı söyledim. Özelikle istihbarat konusundaki bazı eksikliklerin kamuoyuna yansıdığını ve bu konudaki endişelerimizi de yine Sayın Cumhurbaşkanımıza aktardık. Çok parçalı bir istihbaratın tek bir elde toplanması yönünde Hükümet'in bir çaba harcadığını bunla ilgili bir müsteşarlık kurduğunu ama bunun da öyle anlaşılıyor ki beklenen sonucu doğurmayacağını ifade ettim. Bu günkü iki erimizin ve bir sivil yurttaşımızın yaşamanı yitirmesiyle ilgili olarak istihbaratın bunu yakalayamaması ilgili endişelerimi de Sayın Cumhurbaşkanıma ifade ettim." Dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, İlhan Selçuk'un ölümü ile ilgili Cumhuriyet gazetesine yaptığı ziyaretin ardından saldırıda yaralananları da hastanede ziyaret edeceğini açıkladı .

 

 

 

 

 

 

Etiketler :