İstiklal marşının okunmasına izin vermedi

İstiklal marşının okunmasına izin vermedi

EDİRNE’de, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi (UMEM) kapsamında düzenlenen sunumda, Edirne Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, yapılanın resmi tören olmadığını belirterek saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasını istemedi.

İstihdam çabalarına katkı olması için Edirne Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Çok Amaçlı Salonda düzenlenen UMEM projesi tanıtımına, Edirne Vali yardımcısı Abdullah Aslaner, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemil Güler, Edirne Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saat 16.00’da başlayacak olan program akışı sırasıyla Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı, UMEM Projesinin Tanıtım Sunumu, proje kapsamında okula kazandırılan donatım sunumu, UMEM kapsamında açılan kursların ziyareti ve kapanış olarak belirlendi. Sunumun başlayacağı saatte salona gelen Edirne Vali Yardımcısı Aslaner, görevlilere, sunumun resmi tören olmadığını belirterek, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasını istemedi. Vali Yardımcısı Aslaner’in talimatı üzerine, tanıtıma geçildi. Program yaklaşık 1 saat sürdü.

"YANLIŞ UYGULANIYOR"

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın resmi törenlerde yapılması gerektiğini belirten Edirne Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, "Yanlış uygulanıyor. Resmi törenlerde yapılması gerekiyor. Bu sunuma İstiklal Marşı ve Saygı duruşunu koymuşlar. Resmi tören olmadığı için ben de müdahale ettim. Resmi tören, resmi program ile sunum ayrı bir şey. Sunum olduğu için olmaması lazım olduğunu düşünüyorum. Yanlışın düzeltilmesi için o şekilde müdahalem oldu" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.