İstiklal'de renkli yürüyüş

İstiklal'de renkli yürüyüş

11. Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali İstiklal Caddesi'ndeki renkli yürüyüş ile başladı

Bu yıl 11.'si düzenlenen Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, Taksim'de düzenlenen yürüyüşle başladı. İstiklal Caddesi'nde 36 ülkeden gelen konukların da katıldığı yürüyüş, renkli görüntülere sahne oldu. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek'in de katıldığı yürüyüş, Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla son buldu.

11. Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, İstiklal Caddesi üzerindeki yürüyüş ile start aldı. Saat 13.00'da Odakule'de toplanan grup, Taksim'e doğru yürüyüşe geçti. 36 ülkeden gelen konukların yöresel giysileri ile katıldığı yürüyüş boyunca sahnelenen folklor gösterileri, vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

 

Yaklaşık bir saat süren yürüyüş Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda son buldu. Program, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek ve yetkililerin anıta çelenk koyması ve saygı duruşu ile devam etti.

 

Anıt önünde festivalle ilgili bilgi veren Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, bu yıl 11. Sini düzenledikleri festivalin İstiklal Caddesi'ndeki yürüyüş ile başladığını söyledi. Festivalin amacının Türkiye'yi, İstanbul'u, Türk kültürünü tanıtmak olduğuna vurgu yapan Akgün, "Amacımız kültüre, dostluğa ve barışa hizmet etmek. Bütün İstanbulluları Büyükçekmece'ye davet ediyorum." dedi.

 

Akgün'ün ardından kısa bir konuşma yapan CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, festivalde emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından festivale katılangruplar Taksim Meydanı'nda ülkelerine ait folklor gösterileri sundu.

 

10 Temmuz'a kadar devam edecek festivalde, çeşitli konserler, sergiler, yarışmalar, halk dansları gösterileri yapılacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :