İsveç birinci ligine süper Türk

İsveç birinci ligine süper Türk

İsveç Birinci ligi takımlarından Vasalunda futbol takımında oynayan, Türk asıllı futbolcu Ferhat Korkmaz İsveç süper ligi Allsvenskan takımlarından Bromma Påjkarna takımına transfer oldu.

Atila Altuntaş/Stockholm

Daha önce İsveç Süper ligli Allsvenskanda oynayan, şuanda Beşiktaş’ta top koşturan Türk asıllı futbolcu Erkan Zengin’den sonra, İsveç Allsvenskan da oynayacak olan ikinci Türk asıllı futbolcu olarak tarihe geçti.

Ferhat’ın transferi ile Bromma Påjkarna takımının savunma probleminin çözüleceğine inandığını ifade eden Bromma takımı tekniktrektörü Kim Bergstrand, ‘’Ferhat uzun süre aradığımız ve bizim istediğimiz özellikleri olan bir defans oyuncusu. Günümüz çağdaş futbolda artık takımlar, fizik gücü iyi hava hâkimiyetine sahip sadece top kesen tehlikeyi defanstan uzaklaştıran özelliklerin yanında; teknik kapasitesi yüksek, oyunu geriden başlatan, oyunun yönünü değiştirecek uzun pas atabilen stoperlere ihtiyaç duyuyor. Ferhat’ta bu özelliklere sahip İsveç’te top koşturan üç, beş savunma oyuncusundan biri, transferinden dolayı çok memnunum diye konuştu.

İki yıllık sözleşmeye imza atan, İsveç Süper ligi Allsvenskan’da oynayacağı için mutlu olduğunu belirten Ferhat Korkmaz, ‘’Benim bu transferimde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.

Türkiye süper liginde oynamayı her zaman istediğini vurgulayan Türk asıllı futbolcu,’’Raşit Çetiner zamanında bir, kaç kez Ümit Milli takımı kamplarına katıldım. Türkiye’den büyük takımlarda olmak üzere birçok teklif aldım, bu teklifler kulüp bazında değildi, menajerler aracılığı ile oldu. Bende pek menajerlerin tekliflerine sıcak bakmadım ama Türkiye’den herhangi bir takım kulüp bazında benimle görüşürse kapım her zaman açık kendi ülkeme futbol oynayarak hizmet etmek isterim’’ diye konuştu.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :