İsveç siyasetine yön veren Türkler

İsveç siyasetine yön veren Türkler

Dünya'da lobicilikte sınıfta kaldığımız, Avrupa siyasetinde fazla öne çıkamadığımız bir ortamda İsveç'te politikada başarılı olmuş siyasetçilerimiz biraraya geldi.

Atila Altuntaş/STOCKHOLM

Türk Gençlik Federasyonunun düzenlediği ‘’İsveç’te daha çok sayıda siyasi alanda etkin Türklere ihtiyacımız var.’’ Adlı panel İsveç’te aktif siyaset yapan Türk asıllı dört politikacıyı bir araya getirdi.

Tüm Avrupa’da olduğu gibi, Türk toplumu olarak İsveç toplumuna entegre olamayışımız ve siyasi alanda çok etkisiz kalmamızın nedenlerinin masaya yatırıldığı panelde; Yeşiller ve Çevre partisi milletvekili Mehmet Kaplan, Stockholm Belediye Meclis Üyesi ve 2010 Sonbahar parlamento seçimlerinde Sosyal Demokrat partiden Milletvekili adayı Hasan Dölek, İsveç’in 5. Büyük şehri Lingköping’in Türk asıllı belediye başkanı Muharrem Demirok ve Şuanda Koalisyon hükümeti sağ Moderat partinin milletvekili adayı Sedat doğru katıldı.

Özellikle kalabalık genç bir topluluğun takip ettiği panelde Türk asıllı politikacılar; İsveç’te yaşayan Türk toplumunun her alanda olduğu gibi siyasette de, pasif kaldıklarını, hatta! Siyaset yapmak için bir partiye üye olmak dursun, seçimlerde oy bile kullanmaya gitmediklerinin altını çizdiler.

İsveç’te yaşayan Türk kadınlarımızın siyasi alanda inisiyatif almadıkları ve hiçbir aktif kadın politikacımızın olmamasının büyük bir eksiklik olduğuna dikkat çeken konuşmacılar, gençleri politika yapmaları için herhangi siyasi bir partiye üye kayıt yaparak bu işe başlamalarını önerdiler.

Konuşmalarında sık, sık gençlere siyasete katılmalarını teşvik eden ve bu konuda her türlü yardıma hazır olduklarını belirten Türk asıllı politikacılar, siyasete atılacak gençlere kendilerinin parti gençlik kollarından başlayarak bu noktaya nasıl geldiklerini ayrıntılarıyla anlattılar.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :