İSVEÇ'E MUHTEŞEM CAMİİ

İSVEÇ'E MUHTEŞEM CAMİİ

Sudi Arabistan prensi Abdulaziz Ben Fahd, Türklerin ve Müslümanların yoğun olarak ikamet ettiği Stockholm'ün kuzeyine muhteşem bir camii yaptırıyor...

ATİLA ALTUNTAŞ/STOCKHOLM

300 bini aşkın Müslüman’ın yaşadığı Stockholm’e İsveç’in en büyük camisi yapılacak. Suudi Prens Abdulaziz Ben Fahd, Türklerin ve diğer yabancı kökenli Müslümanların yoğun olarak yaşadığı, Stockholm’ün Tensta bölgesine 3 bin kişilik dev bir camii inşa ettirecek.

Camiinin yapımı için 400 milyon kronu (400 bin Euro) gözden çıkaran petrol milyarderi prens Fahd’ın camii ölen babasının hayrına yaptıracağı ve caminin Medborgare Platsen Camii görevlisi İmam Abdel Karim Laalam’ın önerisi üzerine, Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Tensta bölgesine inşa ettirmeye karar verdiği belirtildi.

1990 yılında satın alınan 11 bin metre karelik bir arsa yapılması düşünülen caminin, en son teknoloji kullanılarak, estetik mimariye sahip dünya’nın en modern camilerinden biri olacağı bildirildi. İsveç’in en büyük camisi olacağı belirtilen caminin inşatına Nisan ayı içinde başlanacağı ve cami inşaatı için gerekli tüm izinlerin alınmış olduğu ifade ediliyor.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :