İsveç'i Ayağa Kaldıran Olay

İsveç'i Ayağa Kaldıran Olay

İsveç'in başkenti Stockholm'de başı örtülü ve hamile olan 27 yaşındaki genç bir kadının saldırıya uğraması, ülkeyi ayağa kaldırdı.

ATİLA ALTUNTAŞ/STOCKHOLM

Olayın duyulmasından sonra içlerinde milletvekillerininde bulunduğu binlerce kişi başörtüsü ile çektirdiği resmi Twitter ve facebook'tan yayınlayarak tepkilerini dile getirdi. #hijabuppropet hashtag'iyle attıkları tweet'lerde başörtülü fotoğraflarını paylaşanlar arasında erkekler de yer aldı.

Polisin açıklamasına göre, hamile kadına saldıran şahıs, "Sizin gibi başörtülü Müslümanları bu ülkede istemiyoruz'." diyerek hakaretler ettiği. Başı kanlar içinde baygın olarak hastaneye kaldırılan 7 aylık hamile kadının sağlık durumunun şu anda iyi olduğu kaydedildi.

bsc0balcuaahvgu.jpg

İsveç'te koalisyon hükümetinin ortağı Merkez Parti'den yapılan açıklamada, "İsveç'te yaşayan herkesin istediği gibi giyinme ve düşünme hakkı var. Kim ki bu hakkı engellemek için şiddete başvurursa karşısında bizi bulur. Mağdur durumda bulunan Müslüman kadına geçmiş olsun dilerken, İsveç genelinde yapılan başörtüsü eylemine destek veriyoruz. Bu gibi kötü olayların yaşanmaması için elimizden geldiğince çalışacağız." denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.