İsveç’i bıraktı Türkiye’de medya şirketi kurdu

İsveç’i bıraktı Türkiye’de medya şirketi kurdu

Yaklaşık 3 yıl İsveç’te yaşayan Gazeteci, yazar Ş.Semihhan AYDEMİR İsveç’teki çalışmalarını durdurarak 2013 Kasım ayı sonunda Türkiye’ye dönüş sağladı.

İsveç’te topluma birçok faydalı çalışma yapan Aydemir, İsveç Türk İşçi Dernekleri Federasyonu ve YENİ BİRLİK DERGİSİ’nin bir buçuk yıl Basın Yayın Genel Müdürlüğü’nü yaparak İsveç’te iş hayatına hızlı atılmıştı. İsveç’teki Türk toplumunda çok kısa zamanda sivrilerek öne çıkan Gazeteci Ş.Semihhan AYDEMİR aynı zamanda bilişim teknolojileri, sosyal medya uzmanlığı ve kişisel gelişim alanlarında da son derece kendini iyi yetiştirmiş biri olarak İsveç’te yaşadığı süre içinde topluma fayda sağlama konusunda Dergi, İnternet Haberciliği, Radyo gibi alanlar başta olmak üzere, birçok konuda topluma fayda sağlayarak bunun yanı sıra sosyal sorumluluklar noktasında da İsveç’teki Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) İsveç’in hem kuruluş aşamasında önemli rol almış hem de İsveç’te olduğu sürece de Basın Yayın ve Enformasyon Genel Sekreterlik görevini yürüttü. Bunun yanı sıra habercilik konusunda Türkiye-İsveç arası bürokrasi trafiğini yakından takip ederek, (Cumhurbaşkanı, Başbakan ve diğer bakanlar) kendisi ile birlikte birçok üst düzey programa katılmış ve oradaki azmini de biliyorum.

2013 yılsonu itibarı ile İstanbul merkezli bir medya şirketi kurarak Gayrimenkul alanında habercilik kimliğine devam eden, Ş.Semihhan AYDEMİR’in Türkiye’ye niye döndüğünü gelin kendi ifadelerinden hep beraber öğrenelim.

“Değerli dostum ve kadim kardeşim her şeyden önce verdiğin bu değer ve göstermiş olduğun bu ilgiden ötürü teşekkür ediyorum. Elbette bu vesile ile gerek şu anda bu övücü sözlerini okuyan değerli okurlara, gerekse İsveç’teki tüm dostlara da selamlarımı iletiyorum.

İsveç’teyken de seninle ve senin gibi değerli dostlarla sürekli olarak istişarelerimiz oluyordu. Ben İsveç’e ekonomi özgürlük, kişisel gelişim, eğitim veya başka nedenlerden veya ihtiyaçtan dolayı gitmedim zaten, bu nedenle de İsveç’te gerçekten çok değerli dostlar edinmeme rağmen ısınamadım. Türkiye benim açımdan dünyanın en güzel ülkesi olmak ile birlikte aynı zamanda gerek yatırım anlamında, gerekse fırsatlar noktasında gelişmekte olmasından dolayı da yine dünya’nın önemli ülkeleri arasında yer alıyor. Evet, İsveç’te dolu dolu üç yılı yaşadık ve gerçekten bir şeyler yapmak, topluma değer katmak adına da kendimi çok zorladığımı düşünüyorum. Ancak İsveç’te yaşayan Türkiye kökenli vatandaşlarımızın bir de ötesi var, yani İsveç toplumu, işte benim en çok sıkıntı yaşadığım nokta burası oldu. Kültürel farklılık, dil eksikliği, yaşam modelinde farklı yakalar olmak tüm bunların da ötesinde bizim insanımızda olan sıcaklığın olmaması ve de iklim sorunu, bunların hepsi toplanınca insan gerçekten zorlanıyor. Bu elbette aşılabilen bir durumdu ancak Türkiye’de zaten hali hazırda önemli bir alt yapım varken ve imkânlarım varken sırf İsveç’te yaşamak, üstelik soğuğunu çekmek pek de akıllı bir iş olmasa gerek, işte tüm bu nedenlerden dolayı Türkiye’ye geri dönüş yapmayı uygun gördüm.”

Peki, şu anda ne yaptığın ile ilgili biraz bilgi verebilir misin?

Ben aslında genelde bu tür sorulara ne yapmıyorsun diye sorulduğunda daha kolay cevap veriyorum. Biliyorsun birden fazla konu ile uğraşmak, koşturma içinde olmak bende sadece bir alışkanlık değil aynı zamanda bir karakter olmuş durumda. 10 Aralık 2013 tarih itibarı ile kurmuş olduğum Gayrimenkul alanında EV PROJE Medya şirketinin emekletme ve artık ayağa kaldırma uğraşındayım.

Biz şirket olarak Türkiye’nin ekonomi lokomotifi olan Gayrimenkul sektörünün tüm katmanlarına hitap ediyoruz. Türkiye’nin 81 ili ve bu iller içinde bulunan tüm ilçe ve beldelerde ne oluyor, ne bitiyor, hangi projeler ne aşamada, fiyat aralıkları neler, sektör hangi yöne gidiyor, yıllık hacmi nedir gibi birçok konuda haber üretiyor ve yaptığımız bu haberler ile sektöre bir katma değer oluşturmaya çalışıyoruz.

Şirket olarak çok yönlü çalışıyoruz ama aslında durduğumuz nokta çok önemli bir noktadır. Bizim duruş noktamız, yatırımcı ile alıcı arasında köprü görevi görmektir. Örneğin: alıcı için çok alternatifli bir mağaza görevi görürken, yatırımcı içinde çok işlek bir cadde olma görevi görüyoruz. Bu da her iki tarafa daha özü ile sektöre önemli değer katıyor. Çok yeni olmamıza rağmen oluşturduğumuz ekibimiz ile ve çalıştığımız gerek PR, gerekse yazılım gibi ortaklarımızın bize kattıkları değerle son derece güçlü bir şekilde yola devam ediyoruz ve umarım bu yolculuk başta ülkemiz olmak üzere, herkese hayırlı olur.

Peki, çalışmalarınızı nereden takip edebiliriz?

Dünya’nın her yerinden elbette WWW.EVPROJE.COM web sitemiz üzerinden takip edilebilir bunun yanı sıra birkaç ay sonra sektörel bir dergimiz çıkacak ve onunda ötesinde koymuş olduğumuz hedeflere yaklaştıkça televizyonda da program yapma gibi bir düşüncemiz var.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.