İsveçli Türklerden tarihi başarı

İsveçli Türklerden tarihi başarı

İsveç’in başkenti Stockholm’ün en büyük belediyelerinden biri olan Botkyrka Belediyesince yapılan görev dağılımında Türkiye kökenli encümen azaları büyük bir başarı elde etti.

ATİLA ALTUNTAS/STOCKHOLM

Geçen ay yapılan seçimlerden sonra Sosyaldemokrat partiden yeniden belediye başkanı seçilen Katarina Berggen başkanlığında yapılan belediye meclis toplantısında, Türk kökenli belediye meclis encümen azası Serkan Köse, Belediye Meclisi Çalışma komisyonu başkanı ve Belediye çalışma- Ticaret alt komisyonu başkanlığına seçilerek tarihi bir başarı kazandı. Belediye komisyon başkanı Sekan Köse dışındaki,  7 Türk kökenli Belediye meclis encümen azasından, 4’ü farklı başlıklarda komisyonlara üye seçilerek büyük bir başarı elde ettiler.

18 YAŞINDAKİ TÜRK KIZININ BÜYÜK BAŞARISI

75 Bin nüfuslu Botkyrka belediyesinin en genç meclis encümen azası 18 yaşındaki, Türk kökenli Selin Kayhan, Çalışma ve Ticaret komisyonu üyesi olarak seçildi. Diğer Türkiye kökenli encümen azalarından Bayram Uludağ ve Aydan Sedef Özkan Eğitim komisyonuna üye seçilirken, Deniz Bulduk’da Kültür komisyonuna seçildi.


Belediye Meclisi Çalışma komisyonu başkanı ve Belediye çalışma- Ticaret alt komisyonu başkanlığına seçilerek tarihi bir başarıya imza atan Türkiye kökenli siyasetçi Serkan Köse, ‘’Komisyonlara başkan seçilmem sorumluluğumu daha çok artırıyor. Bu bölgenin nüfusunun yüzde 53’ü yabancılar oluşturuyor. Bölgenin en büyük sorunu da işsizlik buna göre projeler hazırlayacağız’’ şeklinde konuştu.

İsveç’te iş yapmak isteyen Türk şirketlerine çağrı yapan Köse, ‘’Türkiye ve İsveç’te bulunan Türk iş adamlarını bu bölgeye yatırım ve iş yapmaya davet ediyorum her türlü yardımı yapmaya hazırım’’ diye konuştu. Botkyrka Belediyesinde zaman zaman gündeme gelen sözde soykırım anıtı dikilmesi konusunda görüşlerini açıklayan Serkan Köse, ‘’Botkyrka Belediyesinde çok farklı etnik köken ve dine mensup birçok insan yaşıyor. Her grubun isteğine göre bir şey yaparsak burası curcunaya döner. Bu işler tarihçilerin işi bizim değil. Zaten,  Belediye meclisinde bulunan Türkiye kökenli meclis encümen azaları olarak,  beraber hareket ediyoruz. Anıtın dikilmesine karşıyız’’ şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’DEN GELEN MİSAFİRLER ÇALIŞMALIRI İZLEDİ

Botkryka Belediyesi meclis çalışmalarında birde sürpriz yaşandı. AB Eğitim ve Gelişim Projeleri çerçevesinde, İsveç’te inceleme yapmaya gelen Yalova Belediye çalışanları da, çalışmaları yerinde izledi.

Toplantı sonrası konuşma yapması için kürüyse davet edilen, Yalova Belediye Başkanı Danışmanı Fatih Çapandağ, ‘’Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Kemal Atatürk’ün benim şehrim dediği Yalova’dan size sevgiler getirdim. Ülkenizi de çok sevdik. Gerçekten hepiniz çok sıcakkanlısınız. Bize çalışmalarınızı izleme fırsatı verdiğiniz içinde başta sayın belediye başkanı Katarina Berggen huzurunda hepinize teşekkür ediyorum’’ şeklinde konuştu.

Konuşmasının arkasından salondan büyük bir alkış alan Yalova Belediye Başkanı Danışmanı Fatih Çapandağ, Botkyrka Belediye Başkanı Katarina Berggen’e yanında getirdiği hediyeyi tektim etti.
 

Aydan Sedef Özkan ve 18 yaşındaki Selin Kayhan

Yalova grubu

Deniz Bulduk ve Bayram Uludağ

Belediye başkanı Katarina, 3. kişi Komisyonlar başkanı Serkan Özkan

Yalova Belediye başkan danışmanı Fatih Çapandağ konuşma yapıyor

Belediye başkanı Katarina ve Yalova Belediyesi çalışanları

Etiketler :