İsveç'te bizi utandıran haber

İsveç'te bizi utandıran haber

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, evlerinin bahçesindeki kümeste cesedi toprağa gömülü halde bulunan ve Adli Tıp raporuna göre diri, diri gömüldüğü tespit edilen Medine Memi'nin haberi İsveç'te şok etkisi yaptı.

Atila Altuntaş/Stockholm

Tüm dünya ülkeleri 21. Yüzyılın getirisi olan bilgi ve teknoloji çağında iyi bir yer kapmak için uğraşverirken, Avrupa birliğinin kapasına dayanmış ve çağdaş dünya normlarında 'bende varım' diyen ülkemiz Türkiye'den gelen bu talihsiz haber Türkiye'nin imajına hiç yakışmadı ve İsveç'te yaşayan vatandaşlarımızıda çok utandırdı!

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, evlerinin bahçesindeki kümeste cesedi toprağa gömülü halde bulunan ve diri, diri toprağa gömüldüğü tespit edilen 16 yaşındaki talihsiz kızımız Medine Memi'nin bu vahşet haberine İsveç basını geniş yer verdi.

Haberi başsayfadan, '16 Yaşındaki kız diri, diri gömüldü' diye veren İsveç gazeteleri Erkeklerle konuştuğu gerekçesiyle dedesi ve babası tarafından namus ve töre gereği yaralı olarak, diri, diri cesedi kümeste kazılan çukura gömüldü' diye okurlarına duyurdu.

İSVEÇ'TE BİZİ UTANDIRAN ÇAĞDIŞI O OLAY

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, 40 gün kendisinden haber alınamadığı belirtilen genç kızın cesedi, ihbar üzerine Kahta İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Hürriyet Mahallesi Sağlık Caddesi'nde, Ayhan Memi'ye ait evin bahçesindeki kümeste açılan iki metre derinlikteki çukurda bulunmuştu.

Cesedin oturur vaziyette bulunduğu belirtilirken, olay yerinde yapılan incelemenin ardından genç kızın cesedi, otopsi yapılmak üzere Malatya Adli Tıp Merkezine gönderilmişti.

Olayla ilgili baba Ayhan Memi, dede Fethi Memi ve anne İmmihan Memi gözaltına alınmış, baba ve dede çıkartıldıkları nöbe mahkemece tutuklanmıştı. Baba Ayhan Memi ile dede Fethi Memi, sevk edildikleri mahkemede susma hakkını kullanmıştı.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :