İsveç'te ikinci yılında Karabağ Zaferi kutlandı

İsveç'te ikinci yılında Karabağ Zaferi kutlandı

İsveç'in başkenti Stockholm'de Azerbaycan'ın topraklarını Ermenistan işgalinden kurtardığı Karabağ Zaferi kutlandıAzerbaycan'ın Stockholm...

STOCKHOLM (AA) - İsveç'in başkenti Stockholm'de Azerbaycan'ın topraklarını Ermenistan işgalinden kurtardığı Karabağ Zaferi kutlandı

Azerbaycan'ın Stockholm Büyükelçiliği, Karabağ Zaferi'nin 2. yılı nedeniyle Filmstaden Sineması'nda bir resepsiyon verdi.

Azerbaycan'ın Stockholm Büyükelçisi Zajur Ahmadov'un ev sahipliği yaptığı resepsiyona, İsveçli gazeteci Mikael Silkebergin, Azerbaycanlı gazeteci Rahim Telman Sadiğbaylı ve 80 kişilik bir davetli grubu katıldı.

Azerbaycan'ın Stockholm Büyükelçisi Zajur Ahmadov, 30 yıl sonra düşman işgalinden kurtulan topraklar ve şehitler için anma günü programı yaptıklarını söyledi.

Ahmadov, "İsveçli gazeteci Mikael Silkebergin de aramızda, kendisi Şuşa zaferinden sonra Şuşa'ya giderek buranın zengin edebiyatından ve medeniyetinden çektiği belgeseli ilk defa burada yayımlıyoruz. Silkebergin'e bu filmden dolayı çok teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Gazeteci Mikaiel Silkebergin de Şuşa'da çektiği belgeselle Azerbaycan ve Şuşa'nın tarihi, kültürü, edebiyat ve musikisini elinden geldiği kadar tanıtmaya çalıştığını söyledi.

Azerbaycanlı gazeteci Telman Sadiğbaylı ise Karabağ Zaferi'ni 30 yıl gözlediklerini belirterek, bu zafer sonrası gazeteci Silkebergin'in Şuşa'da medeniyet içerikli belgesel çekmesinin kendilerini oldukça mutlu ettiğini kaydetti.

Daha sonra gazeteci Silkebergin tarafından çekilen Şuşa'nın edebiyatı ve musikisinin anlatıldığı 40 dakikalık belgesel gösterildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.