İsveç'te Kadir Gecesi coşkusu

İsveç'te Kadir Gecesi coşkusu

"Bin aydan daha hayırlı" kabul edilen Kadir Gecesi´nde inananlar İsveç'in Başkenti Stockholm'de camileri doldurdu. Yaşlı genç eller duaya açıldı.

ATİLA ALTUNTAS/STOCKHOLM

Avrupa’nın birçok yerinide olduğu gibi, Kadir Gecesi coşkuşu, İsveç'in başkenti Stockholm'ün Botkyrka bölgesinde bulunan ve kubbeli minareli olarak inşa edilen Fittja Ulu Camii’nde binlerce müslümanın katılımıyla idrak edildi.

Kur´an-ı Kerim´de ´bin aydan daha hayırlı´ denilen ve Kur´an´ın indirilmeye başlandığı gün olan Kadir Gecesi İsveç'in başkenti Stockholm´de ayrı bir manevi hava oluşturdu. Teravih Namazı´nı kılmak için camilere akın eden gurbetçiler yer bulmakta güçlük çekti.

Ramazan ayının 27. gecesinin büyük ihtimalle Kadir Gecesi olduğuna inanan Müslümanlar, İsveç'te de camileri hınca hınç doldurdu

İsveç'in başkenti Stockholm'de, İftar sonrası geceyi anlamına uygun şekilde geçirmek isteyen müminler camilere koştu. Stockholm'ün en büyük mabedlerinden biri olan Fittja Ulu Cami´nde düzenlenen programda, Okunan Kur an-ı Kerim i huşu içinde dinlendi. Stockholm Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Bülent Baloğlu ve Fittja Ulu camii Diyanet görevlisi Ergin Ogcem'in okuduğu Kur an-ı Kerim sonrası, Stockholm Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Bülent Baloğlu tarafından yapılan dua'ya camiyi dolduran müminler ellerini açarak Allah'a şükretti. Daha sonra Yediden yetmişe kadın, erkek ve çocuklar hep birlikte imamın arkasında saf tutarak, namaz kıldı.

Namazdan sonra Gurbetçiler birbirlerinin Kadir gecsini kutlarken, camii yönetimide vatandaşlara, çeşitli ikramlarda bulundu.

HAC BAŞVURULARI 15 EYLÜL'DE SON

İsveç ve Norveç'ten kutsal topraklara gitmek isteyen Mümünlerin elini çabuk tutması gerektiğini bildiren Stockholm Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Bülent Baloğlu, Hac başvurularının 15 Eylül'de sona ereceğini belirtti. İsveç ve Norveç'ten Kutsal topraklara gitmek isteyen vatandaşlara Hac başvurusu olarak 31500 Kron (3150 Avro) alınacağı bildirildi.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :