İsveç'te manevi duyguların zirveye çıktığı gece

İsveç'te manevi duyguların zirveye çıktığı gece

Kurban bayramında dünya'nın en fakir bölgesi Güney Afrikayı feth eden gönül erleri İsveç'in başkenti Stockholm'de izlenimlerini anlattılar.

Atila Altuntaş/STOCKHOLM

Stockholm Akedemica Föreningen Derneğinin düzenlemiş olduğu,’’Kurban Teşekkür ve Hicret’’ programı, İsveç’in çeşitli yerlerinden gelen hayırsever vatandaşların katılımıyla Stockholm’ün Tänsta bölgesindeki konferans salonunda icra edildi.

 

Kuran ve ilahilerin okunduğu sinevizyon gösterisin de yapıldığı bu anlamlı geceyi öğretmen Hasan Alp sundu. Manevi duyguların zirveye çıktığı bu gecede kürsüye ilk gelen emekli vaiz Ali  Karaman hoca oldu.Konuşmasında hicretin önemini belirten Karaman hoca ,peygamberimiz zamanında çekilen sıkıntıları, evlerinden koparılarak Mekke 'den Medine' ye göç eden sahabelerin yaşadıklarını anlattı. Müslümanlar için tarihin başlangıç olayı olan hicretin günümüze yansımasını dile getiren Karaman hoca günümüz müslümanların bu günkü koşullar altında  hicretten ne gibi dersler çıkarması gerektiğinin üzerinde durdu.

Daha sonra misafirlerin arasında bulunan, ''Gönül Erleri'' Zafer Bay, Erol Korkmaz, Ahmet Korkmaz, Reşit Erzurum, Orhan Bezgin, Adnan Yıldız ve Ömer Eken sahneye davet edildi. İsveç’te ki hayırsever vatandaşların Afrikalı muhtaç insanlar için bağışladıkları kurbanları bizzat Güney Afrika’ya ulaştırıp, kesilmesinde, dağıtımında, hazır bulunan gönül dostları yaşadıkları  izlenimleri izleyicilerle paylaştı.

Sinevizyon eşliğinde yapılan tanıtımda gönül dostları, kurbanları nasıl kestiklerini ve dağıttıklarını anlattılar. Özellikle Güney Afrika da ki insanların yaşadığı açlık ve yoksulluğa dikkat çeken gönül dostları salonda duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldu.

 

Bu duygusal anların ardından sahneye davet edilen, Eğitim Merkezi öğrencileri söyledikleri ilahilerle geceye renk kattılar.

Programın sonunda bayanların hazırladığı çeşitli yiyeceklerden oluşan kermes programı icra edilirken, salonda bulunan tüm misafirlere aşure dağıtıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :