İsveç'te tarih yazan Türk takımı

İsveç'te tarih yazan Türk takımı

İsveç'te Konyaspor dolu dizgin... İsveç 3. Liginde top koşturan Konyaspor 5. maçınıda kazanarak rakiplerine göz dağı verdi...

ATİLA ALTUNTAŞ/STOCKHOLM

İsveç 3.liginde Konyaspor fırtınası esmeye devam ediyor. Lige fırtına gibi başlayan Konyaspor deplasmanda Mälarhöjdens IK takımını 3-1 yendi.

Lige şampiyonluk parolasıyla başlayan, bundan önceki 4 maçını da kazanan ve ligin başından bu yana üst üste 5. Maçından da galibiyetle ayrılan Konyaspor, yeni bir rekora imza attı.

Maça hızlı başlayan Yeşil beyazlı takım ilk dakikalardan itibaren oyunu rakip sahaya yıktı. Pres yapan, Topa önde basan ve sağdan soldan bindirmelerle rakibini sıkıştıran Konyasporlu futbolcular karşılaşmanın 19. Dakikasında takımın Hırvat yıldızı Ivan Mijuskovic’in golüyle 1-0 öne geçti.

Golden sonra hızını kesmeyen Konyaspor maçın 33. Dakikasında tekrar sahneye çıkan yıldız golcü Ivan Mijuskovic’le durumu 2-0 yaptı.

İlk yarı bu sonuçla kapanırken skor avantajının verdiği rahatlıkla ikinci yarıya daha hafifi tempoda başlayan yeşil beyazlılar rakibini üzerine çekerek kontratakla gol aramaya başladı. Konya sporun geriye çekilmesini fırsat bilen Mälarhöjdens IK takımı üst üste geliştirdiği ataklarla karşılaşmanın 73. Dakikasında Imran Ahmad Butt’la golü buldu.

Bu golün ardından tekrar toparlanan Konyaspor özellikle sağdan getirdiği ataklarla etkili olmaya çalıştı. Ayağa pas yapıp orta sahadan sürpriz çıkışlarla rakibini zorda bırakan Konya spor karşılaşmanın 84. Dakikasında diğer bir Hırvat oyuncu Branislav Karic’le aradığı golü buldu ve rahatladı. Maçta başka gol olmayınca Konyaspor rakibini deplasman da yenerek puanını 15 çıkardı.

BAŞKAN ÇOK HEYACANLI

Konya sporun üst üste aldığı başarılı sonuçlardan sonra çok mutlu ve heyecanlı olduğunu söyleyen Konyaspor başkanı Halit Uludağ, ‘’Bu sene şampiyonluğun en büyük adayıyız, Konya spora ait 12 tane takımımız var. Gençlerimiz hem kötü alışkanlıklardan uzak tutuyoruz hem de manevi gelişimlerine yardımcı oluyoruz. Ayrıca Türkiye’nin takımı olarak Türkiye’nin ismini İsveç’te en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz’’ dedi.

Yakın zamanda Türk büyükelçiliğini ziyaret edip desteklerini isteyeceklerini belirten Uludağ’’ İsveç’te 35 bin Kululu 100 binin üstünde de Türk var bunların yüzde 5’i bizi desteklemek için maçlarımıza gelse kesin şampiyon oluruz. Yönetim olarak bu takımı çok büyük fedakârlıklarla idare ediyoruz inşallah yakın zamanda THY ve Pegasus hava yollarını ziyaret edip Konya spor için sponsorluk isteyeceğiz’’ şeklinde konuştu.

TAKIMLAR PUAN DURUMU Konyaspor KIF 5 Oynadığı maç 8 avaraj 15 puan Assyriska FF Ungdom 4 5 10 Huddinge IF 4 3 9 Spårvägens FF 4 3 7 Enhörna IF 4 3 6 Vagnhärads SK 5 0 6 Älvsjö AIK FF 4 0 5 IK Tellus 5 -2 5 Tyresö FF 5 -2 5 Mälarhöjdens IK 5 -7 3

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :