İsveç'te Türk Mutfağının tek adresi

İsveç'te Türk Mutfağının tek adresi

İsveç'in başkenti Stockholm'de Fahri Türk konsolosluğu yapan Konyalı Kolgrill lokantası Türk damak tadını İsveçlilere tanıtıyor...

ATİLA ALTUNTAS/STOCKHOLM

Konya Mutfağı’nın seçkin örnekleri ve geleneksel Türk Mutfağı lezzetleri ile İsveç’in başkenti Stockholm’de 2009 yılından beri hizmet veren Konyalı Kolgrill sağladığı atmosferle hem İsveçlilere hem de Türk yemeklerini özleyen gurbetçilere büyük hizmet sunuyor.

Türklerin ve yabancıların yoğun olarak oturduğu Güney Stockholm’ün Hallonda Centrumun da Türk Mutfağının tanıtımını yapan Konyalı  Kolgrill, Nezih dekoru, yeşil- beyaz dizaynı ile insanı dinlendiren lezizi Türk yemeklerin keyfini doyasıya yaşatan seçkin bir mekân.

Diyarbakır ve Tunceli bölgesinden iki usta aşçının tecrübeleri doğrultusunda, deneyimli İşletmeci Murat Celepli’nin organizatörlüğünde hizmet veren Konyalı Kollrill İsveç’te ilk ve tek yaprak döneri imal edip, müşterilerine sunmasının yanı sıra, tereyağlı İskender, Adana kebap, şiş çeşitleriyle de mangal keyfini müşterilerine sunuyor.

Başta baklava olmak üzere Türk tatlı çeşitlerinden de örnekler sunan Konyalı KolGrill, daima semaverde kaynayan taze Türk çayı, soğuk ayran ve dinlendirici Türk müziği ile Ailelerinde huzurla yemek yiyebileceği ve, misafirlerini kendi evleri gibi ağırlayacağı güzel bir ortam.

Temel felsefelerinin İsveç’te İsveçlilere Türk damak tadını ve Türk yemeklerini tanıtmak olduğunu söyleyen Konya Kolgrill’in başarılı işletmecisi Murat Celepli, ‘’Bizim için temel 3 madde çok önemli; 1-Hijyen ve temizlik, 2-güler yüzlü servis,3- Lezzetli ve kaliteli yemek. 1, 5 senedir burada hizmet veriyoruz. Samimiyetle söylüyorum, yemeğimizin tadıyla ilgili bir tek şikâyet almadık. Düğün, nişan ve özel günler içinde Kedrin hizmetlerimiz var.  Bugüne kadar oralardan da şikayet almadığımız gibi daima memnun edici cümleler duyduk buda bizi pozitif yönde etkiliyor.’’ Şeklinde konuştu

http://www.konyali.se/hallunda.asp

 

 

  

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.