İsveç'te Türk takımı şampiyon oldu

İsveç'te Türk takımı şampiyon oldu

İsveç 3. liginde görev yapan Konyaspor şampiyon olarak 2. lige yükseldi...

ATİLA ALTUNTAS/STOCKHOLM

İsveç 3. liginde (div 3) son hafta mücadelesinde Konyaspor, evinde Huddinge İF takımı ile 1-1 berabere kalarak , İsveç 2. Lig'ine direkt olarak çıkmaya hak kazandı.

Ev sahibi takımının golünü 75. dakikalarda penaltidan Burak Tütüncü kaydetti.

Puanını 44'e yükselten Türklerin temsilcisi Konyaspor, en yakın takipcisi Älvsjö AIK FF'nun dört puan önünde şampiyon olarak İsveç ikinci lig biletini aldı.


Konyaspor Başkanı Halit Uludağ, çok mutlu olduklarını söyleyerek, "İnandık ve başardık. Başarımızda, teknik heyetten yöneticisine, futbolcudan, basınından malzemecisine kadar herkesin emeği var. Herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı

İsveç 3. Liginden son maçta Huddinge İF 'ile berabere kalıp 2. Lig'e yükselen Yeşil Beyazlı futbolcular, müsabakanın ardından sevincini stadı dolduran taraftarlarla paylaştı.

Hakem bitiş düdüğünü çalmasıyla Stad'da karnaval alanını andıran görüntüler oluştu. Futbolcular, önce sahanın ortasında toplandı, sonra sahaya inen çok sayıda taraftarla şimdiden 2. Lig'e çıkmanın coşkusunu yaşadı.

Teknik heyet ve Futbolcular birbirine sarılarak , şampiyonluğu kutladı. Son maçta çok iyi bir defas yapan ve takımı geriden yöneten takım kaptanı Umut Çeşmeli'de büyük bir mutluluk yaşadıklarını, İsveç 2. Liginde kesinlikle “asansör takım” olmayacaklarını belirtti. Yeşil beyazlı takımın yöneticilerinden İbrahim Okur ise takımın başarısının 20 yıllık çabaların ürünü olduğunu ifade etti.

Ayrıca Konyaspor'un şampiyon olmasında büyük emeği geçen ve penaltıdan golü atan Burak Tütüncü, Şampiyonluğun muhteşem bir duygu olduğunu ve Türkiye'den teklif gelmesi taktirde Türkiye'de futbol oynayarak vatanına hizmet etmek istediğini beirtti.


 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :