İsveç'te Uygur Türklerine yeni lokal

İsveç'te Uygur Türklerine yeni lokal

İsveç'te yaşayan Uygur Türkleri tarafından Kurulan ''İsveç Maarip Derneği''yeni lokaline taşındı.

İsveç'te yaşayan Uygur Türkleri tarafından Kurulan ''İsveç Maarip Derneği''yeni lokaline taşındı.

İsveç’in başkenti Stockholm’de Çin zulmüne maruz kalan soydaşlarının sesini duyurmak için Maarip derneğini kuran Uygur Türkleri, daha sağlıklı çalışabilmek için Tensta bölgesindeki yeni lokallerine taşındılar.

Yeni lokalin açılışına İsveç Maarip Derneği başkanı ve yöneticilerinden başka, Yeşiller Partisi Türk asıllı Milletvekili Mehmet Kaplan, Takva Derneği başkanı Sıtkı Ağralı, Rinkeby Türk İslam Derneği Başkanı Cafer Kılıç, Tensta Türk İslam Derneği başkanı İlyas Acer, Bredeng Türk İslam Derneği başkanı Rafet Candemir, Rinkeby ve Tensta Diyanet din görevlileri ve Türkiye’den AB Projeleri çatısı altında İsveç’te araştırma yapmaya gelen, Kayseri, Adana, Trabzon Milli Eğitim Şube Müdürlüğünden katılımcılarda hazır bulundu.

Eskisine göre daha rahat çalışabilecekleri yeni dernek lokalinin açılışında kendilerini yalnız bırakmadıkları için katılımcılara teşekkür eden İsveç Maarip derneği başkanı Ahmet Tursun, ‘’Doğu Türkistan’da Çin zulmü altında inleyen Uygur halkının sesini daha iyi duyurmak için derneğimiz yeni lokalimizde daha aktif bir çalışma içerisinde olacaktır. Diğer Türk Kardeşlerimizin dernekleri ile de yakın işbirliği içerisinde çalışarak onların tecrübelerinden faydalanarak dostluğumuzu geliştirmek istiyoruz. İnşallah Uygur Türkleri olarak diğer Anavatandan gelen Türk kardeşlerimizle uyum içinde çalışarak önemli projelere imza atarız’’ Şeklinde konuştu.

Açılışa katılan Takva Derneği başkanı Sıtkı Ağralı, İsveç Maarip Derneği üyelerinin azminden çok etkilendiğini belirtti. Ağralı, ‘’Ne zorluklarla İsveç’e gelmişler. Ne zorluklarla mücadele ederek derneği ayakta tutmaya çalışıyorlar. Hem de Zulme, baskıya işkencelere uğrayan kardeşlerinin seslerini duyurmaya çalışıyorlar. İsveç’te Cumartesi çalışmayı kendilerine yasaklamışlar. Cumartesi günü sadece dernek işleri yapılacak. Gerçekten çok azimliler. Kendilerini tebrik ediyorum, etkilenmemek elde değil.’’ Diye konuştu.

  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.