İsveç'te Yaşayan Türkler Ayakta

İsveç'te Yaşayan Türkler Ayakta

İsveç meclisinden sözde soykırım tasarısının geçmesinin yankıları sürerken, bu olay İsveç’te yaşayan Türkleri ayağa kaldırdı.

İsveç meclisinden sözde soykırım tasarısının geçmesinin yankıları sürerken, bu olay İsveç’te yaşayan Türkleri ayağa kaldırdı. Vakit’e konuşan siyasiler, kararı ‘utanç verici’ bulduklarını söylediler.

 

ASLAN DEĞİRMENCİ’nin haberi

 

“İSVEÇ’İN KENDİ BÜYÜK SORUNLARI VAR”

“Bu sözde soykırım tasarısının İsveç meclisine gelmesi ve geçmesi vahim bir durumdur” diyen İsveç’in 5. büyük şehri Lingköping’ın Türk asıllı belediye başkanı Muharrem Demirok, “İsveç’in kendisinin birçok sorunu var. İsveç parlamentosu kendi sorunlarını ele alıp çözmek zorunda. Bir başka ülkenin 90 yıl öncesi tarihine gidip, “Siz soykırım yaptınız” deme hakkına sahip değil. Çünkü bu işleri tarihçiler çözer, politikacılar değil” dedi. Artık İsveç’te yaşayan Türk asıllı vatandaşların sosyal demokratlara güvenmemeleri gerektiğinin altını çizen Demirok, “Yıllardır İsveç’te yaşayan Türkler oylarını her seçimde sosyal demokratlara kullandılar. Oysa meclise tasarıyı onlar getirdi ve meclisten geçirdi. İsveç’te yaşayan Türk asıllı vatandaşların sonbaharda yapılacak parlamento seçimlerinde sandığa gitmeleri ve bu tasarıyı göz önüne alarak oy kullanmaları gerekmektedir” dedi.

SOSYAL DEMOKRATLAR İLİŞKİLERE ÇOMAK SOKUYOR

“Sosyal demokratların önderliğinde meclisten geçen bu tasarıyı kınıyorum ve utanç verici buluyorum” diyen Sağ (Moderat) parti Haninge Belediyesi Meclis üyesi ve 6 ay sonra yapılacak seçimlerde milletvekili adayı olan Türk asıllı politikacı Sedat Doğru, “Biz hükümetti yöneten koalisyonun en büyük ortağı olarak, gurup kararı aldık ve tasarıya ret oyu kullandık. Biz hükümet olarak son yıllarda Türkiye ile ilişkilerimizi pozitif anlamda çok geliştirdik. Hiç kimsenin hele hele sosyal demokratların bu ilişkileri bozmaya ve bizim dış politikamızı baltalamaya hiç hakkı yok. İsveç’te seçimler yakın, Türkler de ona göre oylarını kullansınlar” diye konuştu.

-VAKİT-

Etiketler :