İsviçre'de Türk STK'lerin oluşturduğu "HelpTürkiye" platformundan depremzedelere destek

İsviçre'de Türk STK'lerin oluşturduğu "HelpTürkiye" platformundan depremzedelere destek

İsviçre'de Türk sivil toplum kuruluşları (STK) tarafından Türkiye'deki depremzedelere yardım etmek için oluşturulan "HelpTürkiye" adlı...

CENEVRE (AA) - İsviçre'de Türk sivil toplum kuruluşları (STK) tarafından Türkiye'deki depremzedelere yardım etmek için oluşturulan "HelpTürkiye" adlı platform tarafından hayır yemeği düzenlendi.

Cenevre'deki organizasyona Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosu İpek Zeytinoğlu Özkan, hayırsever iş insanları, İsviçre'deki Türk toplumu ve yabancı davetliler katıldı.

Katılımcılar, belli bir ücret karşılığı satılan yemekleri alarak Türkiye'deki depremzedelere yardım etti.

Başkonsolos Özkan, yaptığı konuşmada, Türkiye'deki depremlerde hayatını kaybedenler için Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve yakınlarını kaybedenlere sabırlar diledi.

Bilim insanlarının 6 Şubat'taki afetin, yakın tarihte yaşanan en büyük deprem felaketlerinden biri olduğu tespitini yaptığını belirten Özkan, felaket nedeniyle 45 bini aşkın Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini söyledi.

Özkan, "Kaybettiğimiz canları geri getirmemiz mümkün değil ancak yaraların sarılması için adımları atmak hepimizin elinde. Ben bu noktada özellikle görev bölgemizde olan Batı İsviçre'deki Türk dernekleri ve vatandaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Sizler, ilk andan itibaren depremzede kardeşlerimize yardımların gönderilmesi için seferber oldunuz. Kampanyalar başlattınız ve yardım topladınız. Olağanüstü çabalarınız sayesinde tonlarca insani yardım malzemesi deprem bölgelerine ulaştı. Siz, aynı zamanda İsviçreli dostlarımızı da mobilize ettiniz. Gerçekten sizlere teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Organizasyon kapsamında Türkiye'deki depremlerde hayatını kaybedenler için dua edildi, depremzedeler deprem anında yaşadıklarını katılımcılarla paylaştı.

Programın organizatörlerinden Cenevre Müslüman Cemaati Vakfı Yöneticisi Ender Demirtaş, AA muhabirine, hayır yemeğinde yaklaşık 7 bin frank bağış toplandığını belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.