İtalya da böyle "temizlendi"

İtalya da böyle "temizlendi"

İtalya`da “Temiz Eller” operasyonunu yürüten savcılar, “girilemez” denilen “kozmik odalar”a girmişler ve ancak ondan sonra, İtalya`yı Gladio yapılanmasından temizlemişlerdi.

Devletin zirvesini hedefleyen suikast iddiaları üzerine karargahta kozmik odalarda yapılan aramalarda 5. güne girilirken, 4. arama önceki gün saat 23.40`ta sona erdi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Kadir Kayan ve beraberinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin de bulunduğu 4 araçlık konvoy, saat 11.10`da Kirazlıdere mevkiindeki askerî bölgeye gelirken, adı suikast iddialarına karışan 2 subayın bilgisayarından silinen verilerin kurtarılması için de Emniyet`te hummalı bir çalışma yürütülüyor.

BALBAY`IN BİLGİSAYARINI ÇÖZEN EKİP DEVREDE

‘Sil` komutuyla ‘çöp kutusuna` gönderilen ve daha sonra çöp kutusundan ‘boşaltılan` birçok dosyanın subaylara ait bilgisayarların sabit diskinde bulunduğu öğrenilirken, ‘komutu` geri almak için bilişim suçları uzmanlarının görevlendirildiği öğrenildi.

Aynı uzman ekip, Ergenekon soruşturması kapsamında ikinci kez gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay`ın el konulan bilgisayarındaki incelemelerini de yapmıştı.

Daha önce silinen; ancak sabit diskinde kalan ‘çok gizli belgelere` ulaşılmasının ardından da ek deliller ışığında Balbay tutuklanmıştı.

GLADIO LİSTELERİ KOZMİK ODADA MI?

İtalya Gladiosunu çökerten belgelere askerî istihbarat arşivlerinde yapılan incelemeler sonucunda ulaşılması da, kamuoyunda beklentiyi artırdı.

İtalya`da sürekli olarak Türkiye`de olduğu gibi, ‘Oralara girilemez`, ‘Devletin güvenliği oralarda sağlanıyor`, ‘Devlet sırrı` denilen iki kozmik oda için Başbakan`dan özel izin alınmış ve savcılar yaptıkları veri araştırmalarında ‘ülke savunması` yapılıyor denilen odalarda Gladio üyelerinin listelerine ulaşmıştı.

İTALYA GLADIOSUNU KOZMİK ODADA YAPILAN İNCELEME ÇÖZMÜŞTÜ

Yıllarca ‘devlet güvenliği` bahanesiyle girilmeyen odalarda çıkan kriptolar, aydınlatılamamış terör olaylarına mercek tutarken, birçok faili meçhul cinayet ve sabotaj olaylarını deşifre etmişti. İki kozmik odada ikinci aramalarda ise özel harpçilerin listesine ulaşılmış, birçok bakan, milletvekili, gazeteci, işadamı ve akademisyenlerin Gladio elemanı olduğu ortaya çıkmıştı.

Arşivlerde ortaya çıkan gerçeklerin ardından soruşturma derinleşmiş, karanlık örgütün gardının düşürülmesi de sağlanmıştı. Kısa süre sonra listelerde yer alan Gladio üyeleri hakim karşısına çıkartılarak tutuklanmaları sağlanmıştı.

Etiketler :