İtalya'dan 'Kaddafi'ye sürgün' teklifi

İtalya'dan 'Kaddafi'ye sürgün' teklifi

İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini, Libya ile ilgili sorunun çözümü için, bu ülkenin lideri Kaddafi'nin sürgüne gönderilmesini öngören bir planları olduğunu bildirdi.

Frattini, Repubblica gazetesine verdiği demeçte, "Bütün Avrupa ve Birleşmiş Milletler, Albayın artık kabul edilebilir bir muhatap olmadığını söylediklerine göre, onun iktidarda kalacağı bir çözümü öngöremeyiz" dedi.

Libya'daki rejim içerisinde de bu yönde bir çözüm üzerinde çalışıldığını kaydeden Frattini, "Açıkça Kaddafi'nin sürgüne gönderilmesi halinde, durum başka olacak" diye konuştu.

Frattini, Libya ile ilgili siyasi temas grubunun, salı günü Londra'da yapılacak toplantısında İtalya olarak bu yönde bir plan sunacaklarını ifade etti.

"Bir planımız var ve bunun bir İtalyan-Alman önerisi olup olmayacağın ı görmek istiyoruz. Salı günü belki de masaya konulabilecek bir ortak belgemiz olacak" diyen Frattini, planın BM tarafından güvence altına alınacak ateşkes, Libya'daki birçok aşiretle görüşmeler ve "Türk hükümetiyle üzerinde çalışmaya başlanılan daimi bir insani koridor" öngördüğünü ifade etti.
İtalya Dışişleri Bakanı, "En azından en önemlilerini olmak üzere, aşiret gruplarını dahil etmek gerekir. Ardından herkes Libya için bir anayasanın hazırlanması üzerinde beraber çalışacak" dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :