'İtibar kaybeden hocamızdır!'

'İtibar kaybeden hocamızdır!'

Saadet lideri 'Süreçlerden en çok zarar gören, itibar kaybeden Erbakan hocamızdır' dedi..

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "Cumartesi günü yaşanan olaylarla başlayan süreçlerden en çok zarar gören, itibar kaybeden Erbakan hocamızdır" dedi.

Partisinin Eskişehir İl Başkanlığı'nca düzenlenen iftar yemeğine katılan Kurtulmuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün akşam Necmettin Erbakan ile yaptıkları görüşmeden çok fazla siyasi sonuç çıkarmaya gerek olmadığını belirterek, "Erbakan hocamız bizim büyüğümüz. Yani fikirlerinden istifade ettiğimiz bir isim. Erbakan hocayla olan ilişkilerimiz de, 'kongrede şöyle olmuştur, böyle olmuştur' diye değişecek değildir. Dün de görüştük, yarın da görüşürüz. Ama biz kendi rotamızda milletin bize verdiği görev çerçevesinde yolumuza devam ediyoruz. Dün akşam yapılan bir Ramazan görüşmesidir" diye konuştu.

SP lideri Numan Kurtulmuş, cumartesi günü İstanbul'daki iftar yemeğinde yaşanan olayların göz göre göre gelen bir tertip olduğunu iddia ederek, "Mesele, sadece iftar sofrasında orayı dağıtan 20-30 kişi değil, bunun arkasında belki bir takım derin yapılanmalar var. Saadet Partisi'nin bu yükselişini önlemek isteyen bir takım ekipler olabilir. Bütün bunlardan dolayı en çok üzüldüğümüz, bu işler yapılırken Erbakan hocamızın isminin kullanılmış olmasıdır. Kendisine de bunu ifade ettik. Bu süreçlerden en çok zarar gören, itibar kaybeden kendisidir. Herhalde bu işleri yapanlarla fikri ve siyasi olarak hiçbir bağlantısının olmaması gerekir. Zaten söylüyor. 'Bunlar bizim insanlarıımız olamaz, bunları yapanlar milli görüşçü olamaz.' Bunları çok açık söylüyor. Ama bunu herhalde kamuoyuyla da paylaşacaktır" diye konuştu.

12 Eylül'deki referandumda "evet" çağrısında bulunan Kurtulmuş'un konuşması esnasında bir grup, "Mücahit Erbakan, Başbakan Numan" sloganı attı. SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, polislerin geniş güvenlik tedbirleri aldığı iftar yemeğinin ardından yüksek hızlı tren ile Ankara'ya gitti.

Etiketler :