İTİRAZ DİLEKÇESİNDE NELER YAZILI?

İTİRAZ DİLEKÇESİNDE NELER YAZILI?

YÖK, Danıştay'ın katsayı konusunda verdiği yürütmeyi durdurma kararına itiraz etti. İtiraz dilekçesi avukatlar tarafından Danıştay'a verildi. Dilekçe'de Danıştay'ın kararı daha önceki kararlarına aykırı denildi..

YÖK'ün katsayı kararına yönelik itiraz dilekçesi Danıştay'a ulaştı. YÖK, üniversiteye giriş sınavında uygulanan katsayılarda yapılan değişikliği iptal eden Danıştay kararının geri alınması talep etti.

DİLEKÇEDE NELER YAZILI ?

* Danıştay'ın kararı daha önceki kararlarına aykırı denildi..

* İstanbul Barosu'nun dava açmaya hakkı yoktur.

* Durdurmanın Danıştay'ın içtihadlarıyla bağdaşmayacağı açıktır.

YÖK: İTİRAZ SONUÇLANINCAYA KADAR KATSAYI GENEL KURUL GÜNDEMİNE ALINMAYACAK

YÖK, katsayı konusundaki itiraz sonuçlanıncaya kadar konunun Genel Kurul gündemine alınmayacağını bildirdi.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bazı basın yayın organlarında 18 Şubat'ta yapılacak Genel Kurul toplantısında Danıştay'ın almış olduğu yürütmeyi durdurma kararının ve sonuçlarının görüşüleceğine dair haberler yer almaktadır. 17.12.2009 tarihli Yükseköğretim Kurulu kararının hukukiliği ve itirazının kabul edileceği inancıyla, itiraz sonuçlanıncaya kadar konu Yükseköğretim Kurulu gündemine alınmayacaktır."

DANIŞTAY DURDURMUŞTU

Danıştay 8. Dairesi, İstanbul Barosunun ve bir öğrenci velisinin açtığı iki ayrı davada, YÖK'ün 17 Aralık 2009 tarihli kararının yürütmesini oy birliğiyle durdurmuştu.

YÖK, 8. Daire'nin bu kararına itirazda bulundu. İtirazı, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu görüşecek. Danıştay 8. Dairesi, YÖK kararının iptal istemini ise daha sonra esastan karara bağlayacak.

Etiketler :