İyi satış performansı gösterdi

İyi satış performansı gösterdi

Siyasi gerginlikler bu sektöre etki ediyor.

Mercedes'in otoda keyfi yerinde

Mercedes Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, tüm ürün gruplarında yılın 4 ayında iyi bir satış performansı göründüğünü, sektörde herhangi bir sıkıntının gözlenmediğini belirtti.

Has Otomotiv servis ve satış tesisi açılışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sülün, yılın dördüncü ayından itibaren kurlarda hareketlenme ve siyasi gerginlikler yaşandığını, bunun sektöre etkilerinin olduğunu, ancak geçen yılın ilk 4 ay karşılaştırmasına göre 2007'den daha iyi bir yıl geçirdiklerini söyledi.

Sülün, şunları söyledi:

''Kriz diye bir şey yok. İşler geçen yılın gerisinde değil. Türkiye'nin gidecek daha çok yeri var. İç pazarın daha da büyüyeceğini, otomotiv endüstrisinin gelişeceğini tahmin ediyoruz. Tüm planlar ve yatırımımızı büyüme planına göre yapıyoruz. Kriz düşünmüyoruz, planlamıyoruz. Önümüzde gördüğümüz çok büyük bir risk yok.''

Dünyanın en iyisi seçilen otobüs fabrikasının üretimini artırmaya devam ettiğini kaydeden Sülün, iç pazarda yüzde 65'lik payın devam ettiğini, bu yıl 3 bin 600 otobüs üreterek 3 binini ihraç etmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Kamyonda satış potansiyelinin çok büyük olduğunu, ekonomik gelişime bağlı olarak bu alanda büyük hedefler koyduklarını kaydeden Sülün, bu yıl 17 bin kamyon üretip 10 binini iç pazara kalanını dış pazarlara yönlendireceklerini söyledi.

-BEKLENTİLER OLUMLU-

Chrysler Jeep Ticaret AŞ Genel Müdürü Uğur İrfanoğlu, binek otomobillerde geçen yıla göre yılın ilk döneminde yüzde 30 daha iyi bir performans sağladığını belirterek, dövizdeki hareketler, ekonomideki durgunluk söylentilerinin bu performansı azaltmış olabileceğini ama genel itibariyle geçen yıla göre daha iyi bir ivmenin gözüktüğünü söyledi.

Chrysler açısından 2007 yılının yüzde 50'lik büyüme ile kapatıldığını, 2008 Nisan ayı itibarıyla yüzde 38'lik büyüme yakaladıklarını dile getiren İrfanoğlu, ''Bu sene için de olumlu bir beklentimiz var. Türkiye pazarı çok dinamik yukarı aşağı dalgalanmalar olabiliyor. Fakat biz olumlu düşünmeyi öğrendik. Olumsuz bakıldığında olumsuz netice ortaya çıkıyor. Olumlu düşünerek, çeşitli söylentilerden kendimizi arındırarak planlarımızı yapıyoruz'' dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı