İzmir itfaiyesini karıştıracak skandal iddia!

İzmir itfaiyesini karıştıracak skandal iddia!

İzmir İtfaiye Daire Başkanlığı'nda çalışan 250 kişi olduğu; ancak 400 kişiye maaş verildiği iddia edildi.

Kabak, belediyenin geçen bir yılını değerlendirdiği toplantıda çarpıcı iddialarda bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin mali kaynaklarını verimsiz ve partizanca kullandığını öne süren Kabak, buna örnek olarak itfaiyeyi gösterdi. Ömür Kabak, 2006 yılından bu yana her ay hizmet alımı yoluyla ve bir belediye şirketi olan İZELMAN kanalıyla 400 ve üstünde elemanın itfaiye hizmetleri için istihdam edildiğini söyledi. Kabak'ın verdiği bilgiye göre bunların sadece 250'si gerçekten orada çalışıyor. Geri kalan yaklaşık 160 kişi ise itfaiyenin diğer personeli tarafından tanınmamasına rağmen kurumdan düzenli maaş alıyor.

Kabak ayrıca kadrolu itfaiyeci olarak işe alınanlardan iki kişinin, CHP'li bir ilçe belediye başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda görevli üst düzey bir bürokratın birinci dereceden akrabası olduğunu iddia etti. Bu kişilerin nasıl işe alındığının açıklanmasını isteyen Kabak, "Daha vahimi ise bu iki kişi, itfaiyeci kadrosundan işe alınmalarına rağmen partizanca bir tutumla hiçbir zaman itfaiyeci olarak çalıştırılmadı. Belediye sarayında, büro işlerinde istihdam ediliyorlar." dedi.

İtfaiyeye alınan sekiz adet aracın merdiven ekipmanlarının çalışmadığını da öne süren AK Parti İl Başkanı, bu sebeple araçların işe çıkarılmamak ve gözden uzak tutulmak üzere Foça, Urla, Bayındır, Torbalı, Menemen, Aliağa ve Kemalpaşa gibi ilçelere gönderildiğini söyledi. Her birinin değeri 810 bin ile 822 bin lira arasında olan bu araçları Büyükşehir Belediyesi'ne satan firmanın ihaleden beş ay sonra kapandığını ve kayıplara karıştığını da kaydeden Ömür Kabak, "Garanti süresi içinde olmasına rağmen muhatap bulunamadığından tamirleri yapılamamaktadır. Bu araçlar, âtıl vaziyette tutulmaktadır." şeklinde konuştu.

Etiketler :