İzmir katili güvenlik kamerasında!

İzmir katili güvenlik kamerasında!

Arka arkaya iki kadının öldürülmesi İzmir'de şok etkisi yarattı. Bu arada katil güvenlik kamerasına takıldı

Balçova’da bir gün arayla biri bankacı , diğeri öğrenci iki kadını öldüren tabancanın benzer özelliklerde olduğu belirlendi.

Polis, kamera kayıtları ve görgü tanıklarına göre 1.80 boylarında, küt saçlı erkek saldırganın peşinde. Saldırganın kurbanlarından birinin cep telefonunu açtığı da söyleniyor.


İzmir’in Balçova İlçesi’nde bankacı Esra Yaşar’dan (27) bir gece sonra, 200 metre uzakta üniversite öğrencisi Ayşe Selen Ayla’nın (22) da tabancayla öldürülmesi ve her iki kadının kimlik, telefon ve çantalarının alınması seri katil paniğine neden oldu. Yaşar’la, Ayla’yı öldüren tabancaların 7.65 mm çapında olduğu ortaya çıktı fakat cinayetlerde kullanılan tabancanın aynı olup olmadığı balistik inceleme sonucu belirlenecek.

AYNI YERDE İKİ KADIN

İlk olay Cumartesi gece yarısı bir bankada memur olarak çalışan Esra Yaşar, evine döndüğü sırada meydana geldi. Yaşar’ın başından vurularak öldürülmesinden bir gece sonra, aynı yere 200 metre mesafede bir cinayet daha işlendi. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 1’inci sınıf öğrencisi Ayla, 23.30’da bir alışveriş merkezinden dönerken arkasından yaklaşan bir kişi tarafından başından vuruldu.

İKİ CİNAYETİN ANALİZİ
BENZERLİKLER

7.65 mm tabanca ile öldürüldüler.
İki saldırı da kurbanların evine 50 metre kala gerçekleşti.
İki kurban da minyon tipli.
İkisi de yalnız ve geç saatte yürürken saldırıya uğradı.
Çantaları ve cep telefonları alındı.
Cinayetlerin işlendiği iki sokak da oldukça tenhaydı.
İki cinayette de yakın mesafeden ateş edildi.

FARKLILIKLAR

Esra Yaşar’ın saçları sarıya boyalı, Ayşe Selin Ayla kumral.
Esra Yaşar’ın yüzüne ateş edilirken Ayşe Selin Ayla başının arkasından vuruldu.

KATİL GÜVENLİK KAMERASINDA

Bu arada bir eczanenin güvenlik kamerasında olay anının yer aldığını belirleyen polis, görüntülere el koydu. Görüntülerde arkadan gelen saldırganın hiç konuşmadan tabancayla genç kızın kafasına ateş ettiği, çantasını alıp koşarak kaçtığı görülüyor. Kurşunun genç kızın başının sağından girip sol tarafından çıktığını belirten polis, yaptığı incelemede bir sokak ötede genç kıza ait su şişesi, kişisel eşyalarla 50 TL buldu. Saldırganın çantayı boşaltırken parayı düşürdüğü tahmin ediliyor.

1.80 BOYLARINDA KÜT SAÇLI

Bu arada ev arkadaşları da geç kalınca genç kızın telefonunu çevirdiklerini, açılan telefondan koşan bir kişinin nefes sesini duyduklarını, telefonun hemen kapatıldığını anlattı. Polis, görgü tanıklarının verdiği eşkal doğrultusunda 1.80 metre boylarında, küt saçlı, beyaz tenli ve siyah tişörtlü şüpheliyi arıyor.

ATM’DEN PARA ÇEKMİŞ

Polisin araştırmalarında, cinayet öncesinde yaşanan ayrıntılarda ortaya çıkmaya başladı. Ayla’nın evden ayrıldıktan sonra alışveriş öncesinde, arkadaşların ifade ettiği gibi, ATM’den para çektiği tespit edildi. Katil zanlısının da, genç kızı para çekerken gördükten sonra takip etmiş olabileceği ihtimaline karşı banka güvenlik kamerası görüntülerine de el konuldu.

İZMİRLİLER TEDİRGİN

Ayşe Selen Ayla ’nın annesi Hatice Ayla “Bir gün önce de burada cinayet olmuş, emniyet niye önlem almamış” diyerek gözyaşı döktü. Cinayetlerin tedirgin ettiği İzmirliler de Hatice Ayla’nın yakarışları gibi, polisin Balçova’da önlem almasını istediler. Anneler cep telefonlarını ellerinden düşürmezken, “Çok tedirginiz. Seri cinayet olmasından korkuyoruz” dedi
 

Etiketler :