İzmir Kitap Fuarı 25'inci kez kapılarını açtı.

İzmir Kitap Fuarı 25'inci kez kapılarını açtı.

İZMİR (AA) - İzmir Kitap Fuarı kapılarını 25. kez açtı.Tüm Fuarcılık Yapım AŞ (TÜYAP) tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliği ile...

İZMİR (AA) - İzmir Kitap Fuarı kapılarını 25. kez açtı.

Tüm Fuarcılık Yapım AŞ (TÜYAP) tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliği ile gerçekleştirilen organizasyonun açılış töreninde konuşan TÜYAP Fuarlar Yapım AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü fuarın 25'inci kez gerçekleştirildiğini hatırlatarak bu yıl 500 binin üzerinde ziyaretçi beklediklerini kaydetti.

- "Askıda Kitap Kampanyası"

Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk de Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Deprem bölgesine çeşitli yardımlarda bulunduklarını aktaran Kocatürk, fuar bünyesinde "Askıda Kitap Kampanyası" düzenlediklerini ifade ederek "Kitapseverlerin 'bir kitap kendime, bir kitap arkadaşıma, bir kitap depremzede arkadaşıma' diye hazırladığımız kutulara kitapları koymaları halinde doğru yerlere ulaştıracağımızdan emin olmalarını istiyoruz." dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, bi kampanyaya İzmirli kitapseverlerin büyük destek vereceğine inandığını belirterek "Çocuklarımız depremin psikolojik etkilerini kitap sayesinde üzerinden atacak. Biz belediye olarak o çocuklarımıza hizmet götürüyoruz. İzmirliler bu kampanyaya destek verecek. Kitaplar medeniyetin taşıyıcılarıdır. Kitap değişimin motorudur. Dünyadaki pencerelerdir." diye konuştu.

Fuarın onur yazarı Veysel Çolak ise yeni fuar alanının çok güzel olduğunu ama çok sayıda yazar ve şairin ulaşımın zor olması buraya yüzünden gelemediğini ifade etti. Kitaplarını basan yayınevlerinin stant açtığı halde bazı yazarların panellere katılamayacağını aktaran Çolak kitap fuarının Kültürpark'ta yapılması gerektiğini söyledi.

Konuşmasının ardından Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Çolak'a plaket takdim etti.

300'e yakın yayınevi ile kamu kurumu ve STK'nin yer aldığı fuar, 19 Mart akşamına kadar ziyaretçilere açık olacak, 150'ye yakın kültür etkinliğine ev sahipliği yapacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.