İzmir'de Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü kutlandı

İzmir'de Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü kutlandı

İzmir'de Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerle kutlandı.

İZMİR (AA) - İzmir'de Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerle kutlandı.

Valilikçe Balçova Termal Otel'de düzenlenen resepsiyonda Vali Süleyman Elban ve eşi İrem Beyza Elban davetlileri karşılayıp bayramlarını kutladı.

Müzik dinletisinin ardından Elban, konuşmasında, Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, aziz şehitleri ve kahraman gazileri sonsuz minnet ve şükranla yad ettiğini belirtti.

Elban, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü ve Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak "Genç Cumhuriyet'imiz inşallah nice yüz yıllar nice bin yıllar yaşar ve inşallah nice yüz yıllarda, bin yıllarda da genç kalmaya devam eder. Biz tıpkı bugün bu çatının altında olduğu gibi bir ve beraber oldukça yüreklerimiz birlikte vurdukça bu Cumhuriyet, bu devlet, bu vatan ilelebet payidar kalacaktır." dedi.

Resepsiyona eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Kemal Yeni, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Osman Kılıç Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Serkan Tezel, kaymakamlar, il müdürleri, gaziler, milli sporcular ve vatandaşlar katıldı.

- Hava fişek gösterisi ve gemilerde ışıklı gösteri

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Basmane'den Konak Meydanı'na 300 metrelik Türk bayrağı ve Atatürk posteriyle yürüyüş düzenlendi.

Daha sonra Valilikçe Konak Meydanı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na fener alayı düzenlendi. Sonrasında burada havai fişek gösterisi gerçekleştirildi.

Sürücüler bu sırada korna çalarak gösteriye eşlik etti.

Kutlamalar kapsamında İZDENİZ'e bağlı 5 gemi Körfez'i ışıklarla aydınlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.