İzmir'de Kur'an ziyafeti

İzmir'de Kur'an ziyafeti

Programda, Türkiye'nin farklı illerinden gelen hafızlar, Kur'an ziyafeti verdi. Bin kişilik salon, Kuran'ı Kerim ziyafetini kaçırmak istemeyen vatandaşlarla doldu taştı.

Konak İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen 'Kur'an Ziyafeti' programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programa ev sahipliği yapan Konak Müftüsü Mehmet Şahin, Kur'an ziyafetine gösterilen yoğun ilgiye ve emeği geçenlere teşekkür etti. Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyet Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Dumlu da, yaptığı konuşmasında Kuran'ı Kerim'i anlamanın önemine değindi.

Kuran'ı Kerim'in okunup anlaşılması için Peygamberimiz Hz. Muhamammed'in (SAV) büyük mücadeleler verdiğini ifade eden Dumlu, kutsal kitabın mesajlarının harfiyen yerine getirilmesi için daha sonra bu görevi halifelerin ve sahabelerin üstlendiğini söyledi. Şu anda bu görevin tüm Müslümanların üzerinde olduğunu ifade eden Prof. Dr. Dumlu, "Onlar dar imkanlarla bu kadar iş yaparken, günümüzde bu kadar geniş imkanlarla malesef ancak karınca kadar ilerleyebiliriz. Kuran'ı Kerim'i anlama konusunda maalesef ciddi sıkıntılar var. Batıdaki insanlar Kuran'ı Kerim'i anlamak için okuyorlar ve Müslüman oluyorlar." diyerek aynı hassasiyeti tüm Müslümanların göstermesi gerektiğinin altını çizdi.

Konuşmaların ardından sema gösterisi sunuldu. Türkiye'nin en iyi okuyucu hafızları arasında bulunan Manisa Eğitim Merkezi Müdürü Osman Eğin, İstanbul Fatih Camii İmam Hatibi Osman Şahin, İstanbul Süleymaniye Camii İmam Hatibi Ekrem Nalbant, 18 Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Adem Kemaneci, İstanbul Kadıköy Zühtüpaşa Camii İmam Hatibi Adem Karabey, programa katılan İzmirlilere Kuran'ı Kerim ziyafeti sundu. Program okunan kaside ve yapılan duanın ardından sona erdi.
 

Etiketler :