İzmir'de metro bozulunca yolcular çileden çıktı

İzmir'de metro bozulunca yolcular çileden çıktı

2,5 milyon insanın yaşadığı İzmir’de ulaşımın yükünü çeken İzmir Metrosu, Konak İstasyonu’nda arızalandı.

Yolcu yoğunluğunun fazla olduğu saatlerde seferdeki bir trenin söz konusu istasyonda 3 kapısının trene binmek isteyen yolcularca zorlanmasından kaynaklandığı ve tren hareket edemediği için yolcular boşaltılarak seferden çekilmesinden kaynaklandığı öğrenildi. Arızanın giderilmesi için geçen yarım saatlik sürede özellikle İZBAN-METRO aktarma merkezleri olan Hilal ve Halkapınar istasyonlarında yüzlerce İzmirli peronlara yığıldı.

"AZİZ KOCAOĞLU BU METROYA BİNSİN"

Trenler rötar yaptığı için her dakika artan istasyondaki insan sayısı, yoğun tepkilere de neden oldu. 4 dakika bekleme süresinin aşılmasıyla yolcularda farklı tepkiler oluşurken, birçok kişi peronlardaki güvenlik görevlilerinden ne olduğunu öğrenmeye çalıştı. Ancak görevlilerin, açıklama yapma yetkileri olmaması nedeniyle, ’’sistem arızası var’’ şeklinde ifadede bulunması ve arıza ile ilgili yolcuları bilgilendirecek genel bir anons yapılmaması, öfkeyi bir kat daha artırdı. Yolcular metroda arıza olabileceğini ancak, bu durumun bir anonsla yolculara duyurulması gerektiğini ifade ederken, bazı İzmirliler de Büyükşehir Belediyesi’ni suçladı, ’’Sayın Aziz Kocaoğlu S 350’ye (Mercedes makam aracı) bineceğine gelsin bu metroya binsin’’ diye tepki gösterdi.

YOĞUNLUKTAN METRONUN KAPILARI BOZULDU

Yetkililerden alınan bilgiye göre; arızanın dün 18.00 sıralarında, Konak İstasyonu’na gelen bir metro treninin 3 kapısının, yoğunluk nedeniyle vagona binmek isteyen yolcularca zorlanması sonucu meydana geldiği ve söz konusu trenin, seferden çekilmek zorunda kalındığı, başka bir hatta alınarak ek tren seferlerinin konulduğu bildirilirken, ’’Arızanın başlangıcından giderilmesine kadar geçen süre 25 ila 30 dakikadır. Bu sürede ara trenler döndürülerek yolcularımızın mağduriyeti giderilmeye çalışılmıştır. Ancak kapasitenin üzerinde yolcuyu trenler alamamıştır. Arızanın pik saatte yaşanması bizim açımızdan dezavantaj olmuştur’’ dediler.

KAPILAR ZORLANINCA TREN HAREKETSİZ KALIYOR

Yetkililer, yolculardan metroya binerken kapıları kesinlikle zorlamamaları gerektiğini, zira kapıların zorlanması sonucu, herhangi bir üzücü kaza yaşanmaması için sitemin raylardaki enerjiyi keserek, treni hareketsiz bıraktığını ifade ederek, ’’Bu durumda sadece o trendeki yolcularımız değil, hattaki tüm trenler etkilenmekte ve yolcuklarımız tıpkı dün akşam olduğu gibi mağdur olmaktadır. Bu konuda yolcularımız yapılan uyarıları lütfen dikkate alsınlar ve kapıları kesinlikle zorlamasınlar. Bilsinler ki; o trenin ardından 4 dakika sonra diğeri geliyor. Bunu düzenli bir ulaşım için kendilerinden istirham ediyoruz’’ şeklinde konuştular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.